Hoe is het om webcamgirl te zijn?

Laten we als eerst even het taboe van webcamgirl zijn eraf halen. Want je geld verdienen online door achter een webcam te kruipen is natuurlijk helemaal van deze tijd. Zeker in tijden van een pandemie – toen niemand erop uit kon trekken – draaide de webcams overuren. Hoe is het nu om dit werk te doen? En hoe begin je? Wij vertellen het jou in deze blog. 

Eigenlijk al sinds de opkomst van het internet zijn er webcamgirls (en -boys) online te vinden. Er waren zelfs verschillende webcamsoftware-bedrijven, zoals Skype, die dit ging faciliteren. Vandaag de dag wordt er heel veel online geflirt en gesekst via de webcam. Maar webcam model worden, wat houdt dat eigenlijk in? 

Online proefdraaien 

Of dit beroep bij jou past is afhankelijk van een aantal zaken. Allereerst moet je het altijd zelf willen en je niet laten strikken of overhalen door iemand anders bij jou in de buurt. Vervolgens is het goed om op zoek te gaan naar een goed bedrijf waardoor je niet alleen eerlijk betaald krijgt, maar ook beschermd bent. Dit kan bijvoorbeeld bij clubsense. Je kunt er altijd voor kiezen om het eens te proberen. Zo kom je erachter of het iets voor jou is!

Zo werkt het

Allereerst kun je altijd anoniem werken. Je kiest een online nickname en maakt een profiel. Vanuit hier zullen mensen die zin hebben in online seks jou uitkiezen. Online seks is een breed begrip uiteraard. Zo kan het gaan om enkel spannend chatten met elkaar, maar het kan ook uitlopen tot een striptease of seksuele handelingen voor de webcam. Maar dit alles gebeurt in een veilige omgeving en je bent als webcamgirl altijd zelf in charge. Voelt het niet goed, dan doe je het niet? 

Ook zijn er verschillende opties mogelijk wat betreft de camera. Alleen jij de camera aan, allebei de camera aan of enkel bellen zonder beeld. Of zoals we net zeiden: chatten. Daarnaast bepaal jij ook zelf wanneer je beschikbaar bent. Vaak zijn de avonduren drukker, hierdoor kiezen veel vrouwen of mannen om juist in de avond te gaan werken. Vervolgens kun je ook zelf bepalen of je zin hebt om te bellen of echt te cammen. Zodra je online bent stromen vaak de verzoekjes voor een online afspraakje binnen. 

Kan ik anoniem blijven als webcamgirl?

De meest gestelde vraag is misschien wel: kan ik anoniem zijn als ik ga webcammen? Enkel en alleen je lichaam laten zien zonder je gezicht wordt vaak niet gedaan. Maar er zijn wel manieren om je identiteit te beschermen. Denk aan het dragen van een pruik of een bril. Ook kun je door middel van make-up of kleurlenzen je identiteit beschermen. Mocht je daar natuurlijk behoefte aan hebben. Het taboe rondom online sekswerkers ligt nog steeds hoog in de maatschappij. Ook hoef je niet onder je eigen naam te werken en uiteraard zal alle communicatie verlopen via het platform waarbij je werkt. Hoe groot de klik online ook is, en vaak is die klik vanaf de andere kant, je hoeft nooit te persoonlijke gegevens zoals een mobiele telefoonnummer te geven of je echte naam.

Wil je hier meer over weten? In deze video vertelt een webcamgirl je meer over haar werk!