Fashioncheque: welke winkels zijn aangesloten?

Welke vrouw houdt er niet van? Heerlijk een dagje shoppen of een hele avond allerlei webshops afstruinen, op zoek naar de mooiste look of gaafste tas. En hoe fijn is het dan, wanneer je de kleding, schoenen of accessoires die je wilt hebben, kunt afrekenen met een cadeaukaart? Veel winkels hebben een eigen cadeaukaart, die je dus alleen in die winkel kunt gebruiken. Een cadeaukaart die bij veel meer winkels geaccepteerd wordt, is de Fashioncheque. Maar welke winkels zijn dit precies?

 

Over Fashioncheque

Zoals benoemd, is de Fashioncheque een cadeaukaart. Deze kaart is te kopen en te gebruiken in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland. Je kunt hem bij verschillende verkooppunten kopen. Dit kan bijvoorbeeld bij veel supermarkten, zoals de Jumbo, Plus, Coop, Spar en Deen. Bij VVV-kantoren en verschillende tankstations zijn de cheques te koop en ook bij winkels als AKO, Primera, Bruna en The Read Shop.

Op de Fashioncheque kan een bedrag tussen €5 tot €150 gezet worden. Dit kan vervolgens in fysieke winkels en op webshops gebruikt worden. In een fysieke winkel geef je bij het afrekenen de Fashioncheque af bij de kassa. Het bedrag dat op jouw cadeaukaart staat, gaat van het totale bonbedrag af. Staat er minder geld op dan wat het bonbedrag is, dan kun je het resterende bedrag nog pinnen of contant betalen.
Op een webshop staat de Fashioncheque tussen de betaalmiddelen, wanneer je wilt gaan afrekenen. Hij staat dan bij het rijtje waar ook iDeal, Afterpay en dergelijke betaalmiddelen zullen staan. Geef aan dat je met de Fashioncheque wilt betalen en vul het 19-cijferige kaartnummer in. Op sommige webshops moet je dan nog de 6-cijferige security code invoeren. Deze vind je door het zilveren kraslaagje weg te krassen. Als je nog een restbedrag over hebt, dan kun je deze met iDeal betalen.
Bij de webshops van Zalando, Wehkamp en de Bijenkorf kun je niet met de Fashioncheque betalen. Wil je hier wel graag shoppen? Dan kun je op de website van Fashioncheque, de Fashioncheque omruilen voor een cadeaubon voor deze webshops.

Nu weet je wat de Fashioncheque is en waar je het kunt kopen. Maar het belangrijkste moet nog komen: Waar kun je hem gebruiken? Het zijn veel grote, maar ook kleine winkels en modeketens waar je hem kunt gebruiken. Hier volgen een aantal winkels.

Kleding

Er zijn veel grote modeketens waar je met de Fashioncheque kunt betalen. Zo kan dit bij de H&M, WE en C&A. America Today is een winkel die de Fashioncheque accepteert. Ook winkels als Didi, Piet Zoomers, Shoeby en de Bijenkorf doen dit. Bij de winkels van de merken G-star en Esprit hoef je ook niet voor al je kleding te pinnen, maar kun je de Fashioncheque inzetten. Daarnaast accepteren de winkels die kleding van BESTSELLER verkopen, zoals de Jack & Jones, Vero Moda, Only en Vila, deze cadeaukaart ook.

Bovengenoemd zijn de fysieke winkels waar de Fashioncheque gebruikt kan worden. Het hangt van de winkel af of dit via de website ook kan. Webshops waar je met de Fashioncheque kleding kunt kopen, zijn Loavies en Most Wanted NL. Zoals benoemd kun je voor de webshops Wehkamp, Zalando en deBijenkorf.nl de Fashioncheque inruilen voor een waardebon die op hun website te gebruiken is.
De kledingwinkel Guts & Gusto heeft in Nederland sinds dit jaar vier fysieke winkels, maar zijn vooral online erg actief. Hier kun je ook met de Fashioncheque kleding kopen. De kledingwinkel De Garage is hiermee te vergelijken. Zij hebben zes fysieke winkels in Nederland en verkopen kleding op hun webshop. Zij verkopen kleding van verschillende merken, zoals Catwalk Junkie en Calvin Klein.

Schoenen

Een aantal van de modeketens en winkels die hierboven zijn benoemd, verkopen ook schoenen. Dit zijn bijvoorbeeld de Bijenkorf, Wehkamp, Zalando, H&M, C&A en Shoeby. Voor hun schoenen geldt natuurlijk ook dat je kunt betalen met de Fashioncheque.
Naast bovengenoemde winkels, kun je ook de Fashioncheque gebruiken bij de schoenenwinkels Nelson, Leemans Schoenen en Omoda. Veel schoenenwinkels, waar je de Fashioncheque kunt gebruiken, hebben maar één filiaal. Dit zijn dus winkels die niet over heel Nederland verspreid te vinden zijn, maar alleen in de stad of het dorp bekend zijn, waar de winkel is gevestigd. Een voorbeeld hiervan is Shoefashion, een schoenenwinkel in Tilburg.

Net als bij kledingwinkels, kun je ook bij veel schoenenwinkels de Fashioncheque ook online inzetten. Dit verschilt per winkel. Webshops waar ze schoenen verkopen, waar je de Fashioncheque een betaalmiddel is, zijn DeSchoenenkast.nl en Idenza Schoes and Stuff (idenza.nl).

Accessoires

Wanneer je graag nieuwe accessoires zou willen hebben, kun je ook de Fashioncheque inzetten. Bij Lucardi kun je terecht voor mooie sieraden en horloges. Ook bij de webshops Wehkamp en Zalando kun je accessoires kopen. Voor smartphonehoesjes kun je terecht op de webshop Smartphonehoesjes.nl. Hier verkopen ze naast hoesjes voor je telefoon, ook hoesjes voor de tablet en overige accessoires.
Ted Baker is een merk dat, naast kleding en schoenen, veel accessoires verkoopt. In Nederland zijn er een aantal winkels van dit merk en online kun je er ook goed shoppen. Hier kun je de Fashioncheque voor gebruiken.
Als laatste kun je bij Brandfield terecht voor accessoires, zoals horloges en sieraden, van verschillende merken. Zij verkopen onder andere horloges van Cluse en sieraden van Buddha to Buddha en nemen de Fashioncheque aan.

Overig

Zoals hierboven al een aantal keer is genoemd, kun je bij sommige winkels kleding, schoenen en accessoires kopen. Een winkel, die ook Fashioncheque accepteert, waar je terecht kunt voor schoenen, kleding, tassen en accessoires, is Bristol.
Ook de HEMA accepteert de Fashioncheque. Hier kun je bijna alles kopen: van jouw dagelijkse boodschappen tot kleding en van schoolspullen tot make-up. Een ideale winkel om voor allerlei spullen de Fashioncheque in te zetten.

 

Zoals benoemd, is zijn de bovenstaande winkels en webshops, een aantal winkels en webshops waar de Fashioncheque gebruikt kan worden, maar het zijn er nog veel meer. Staat een winkel er niet bij, waar je wel graag met de Fashioncheque zou willen betalen? Ga dan naar de website van Fashioncheque of van de winkel zelf en check daar of dit mogelijk is. Vaak staat dit bij de betaalmogelijkheden aangegeven.

 

Lees ook: