Kapsels voor dun haar – Beste kapsels voor fijn en dun haar

De meeste vrouwen die dun haar hebben zijn maar wat bang dat ze genoegen moeten nemen met slap en futloos haar. En dat is enorm zonde! Want het is écht waar: voor elk type haar is een geschikt kapsel te vinden. Ook als jouw haar niet zo dik of volumineus is als de volle lokken van Beyoncé. We bewijzen het graag door je een aantal voorbeelden te geven van kapsels die uitermate geschikt zijn voor vrouwen met dun haar. En nee, extensions heb je hier zeker niet bij nodig. We houden het gewoon bij je eigen haar. Dit zijn de beste kapsels die prachtig staan juist bij jouw fijne manen. Aan de slag!

Een diepe zijscheiding

Dit kapsel is een goede keuze voor vrouwen met dun haar. Dankzij dit kapsel krijg je voor het oog veel meer volume in je haar. Voordat je meteen in de kappersstoel ploft en er vanuit gaat dat het allemaal wel goed komt; vraag eerst aan de kapper om een diepe zijscheiding te maken voordat deze met de schaar aan de slag gaat. Om wat meer volume in je haar te krijgen gebruik je een droogshampoo (dit zijn de beste ) of volumepoeder en kun je je haar ook eventueel nog wat touperen.

Goed kort met zijscheiding - De 10 mooiste kapsels van de catwalk om nú te proberen

Bron: https://pin.it/n67upajdmpcrwq

Bob

Wanneer je dun haar hebt is een kort kapsel vaak een goede keuze. Dat hoeft heus niet altijd ‘kort en pittig’ te zijn, er zijn echt veel meer geschikte keuzes voor korte kapsels. Een bob is hier een voorbeeld van. Bijna iedereen kan dit kapsel hebben en het is ook nog eens tijdloos. Kies je voor een bob waarbij het haar aan de voorkant langer is dan aan de achterkant, dan krijg je een voller kapsel. Extra fijn als je dun haar hebt dus. Oh en trouwens, supersterren als Keira Knightley, Jennifer Aniston, Karlie Kloss en Lauren Conrad hebben dit kapsel ook gehad. Doordat je haar bij een bob simpelweg minder zwaar is, gaat het minder op je hoofd ‘hangen’ en krijg je vrijwel direct meer volume.

Bron: https://pin.it/hgaff4pl7bnofl

Schouderlengte

In principe geldt: hoe langer het haar, hoe meer de dikte van het haar benadrukt wordt. Maar wanneer je dun haar hebt is dit niet de beste look. Vooral omdat er nu eenmaal niet veel dikte is. Haar op schouderlengte is daarom een goede tussenweg. Zeker wanneer je kiest voor haar op schouderlengte dat niet volledig recht toe recht aan is geknipt en teveel laagjes vermijdt. Dit model is elegant, tijdloos en staat elke vrouw goed!

White vest, black jeans + brown belt | @styleminimalism

Bron: https://pin.it/2ujjliwv2d2cvb

Lob

De lob klinkt misschien niet erg sexy. Maar Ashley Benson van de hit serie Pretty Little Liars bewijst het tegendeel. Dankzij de lob weet zij haar kapsel er echt stukken voller uit te laten zien. Om de lob te creëren wordt het haar eerst op lengte geknipt. Wat hierbij optimaal is, is haar dat tot op de schouder komt. Vervolgens worden er lagen geknipt in het haar. Dit zijn lichte en vooral lange lagen. Wanneer je jezelf dit kapsel aan laat meten kun je voor de ultieme look het volgende doen. Maak een middenscheiding door het haar te verdelen en maak messy waves zodat je mooi golvend haar krijgt dat niet recht toe recht aan is. Bovendien is een lob ontzettend populair en trendy, dus ben je met dit kapsel helemaal on trend!

Inspiration pour votre prochain rendez-vous - cheveux courts - l'Antête Salon

Bron: https://pin.it/jt56lbrgfomoff

Een pony

Door een volle pony te dragen zal je haar veel meer body en gewicht krijgen. De pony moet altijd blunt cut geknipt worden, wat inhoudt dat het niet te strak en netjes moet gebeuren. Dit is dé manier om meer volume te krijgen voor vrouwen met dun haar. Daarnaast leidt een pony ook aandacht af van de rest van je haar, waardoor mensen automatisch meer naar je gezicht kijken dan naar je fijne haar. En dat is nooit verkeerd. En geef toe, hoe goed staat het Hailey Bieber? (Want ja, ze zijn getrouwd!)

Hailey Baldwin Beauty Evolution - Hailey Baldwin Red Carpet Beauty Looks | Teen Vogue

Bron: https://pin.it/balk7kpcwidixl

Dankzij bovenstaande kapsels zorg je met een paar simpele aanpassingen voor een ander kapsel en hoef je geen genoegen meer te nemen met slap en futloos haar! Draag vooral je haar zoals jij het wilt. Ik weet zeker dat je een wat slapper kapsel met fijn haar ook kunt rocken.

Voor wat extra tips kun je altijd hulp vragen aan een kapper die je vertrouwt. Die hebben er immers een opleiding voor gedaan en hebben het beste met jou en je haar voor.

Personnel