Kapsels voor dun haar – Beste kapsels voor fijn en dun haar

De meeste vrouwen die dun haar hebben zijn maar wat bang dat ze genoegen moeten nemen met slap en futloos haar. En dat is enorm zonde! Want het is écht waar: voor elk type haar is een geschikt kapsel te vinden. We bewijzen het graag door je een aantal voorbeelden te geven van kapsels die uitermate geschikt zijn voor vrouwen met dun haar. En nee, extensions heb je hier zeker niet bij nodig. We houden het gewoon bij je eigen haar.

Een diepe zijscheiding

Dit kapsel is een goede keuze voor vrouwen met dun haar. Dankzij dit kapsel krijg je voor het oog veel meer volume in je haar. Voordat je meteen in de kappersstoel ploft en er vanuit gaat dat het allemaal wel goed komt; vraag eerst aan de kapper om een diepe zijscheiding te maken voordat deze met de schaar aan de slag gaat.

Bob

Wanneer je dun haar hebt is een kort kapsel vaak een goede keuze. Dat hoeft heus niet altijd ‘kort en pittig’ te zijn, er zijn echt veel meer geschikte keuzes voor korte kapsels. Een bob is hier een voorbeeld van. Bijna iedereen kan dit kapsel hebben en het is ook nog eens tijdloos. Kies je voor een bob waarbij het haar aan de voorkant langer is dan aan de achterkant, dan krijg je een voller kapsel. Extra fijn als je dun haar hebt dus. Oh en trouwens, supersterren als Jennifer Aniston, Karlie Kloss en Lauren Conrad hebben dit kapsel ook gehad.

Schouderlengte

In principe geldt: hoe langer het haar, hoe meer de dikte van het haar benadrukt wordt. Maar wanneer je dun haar hebt is dit niet de beste look. Vooral omdat er nu eenmaal niet veel dikte is. Haar op schouderlengte is daarom een goede tussenweg. Zeker wanneer je kiest voor haar op schouderlengte dat niet volledig recht toe recht aan is geknipt en teveel laagjes vermijdt.

Lob

De lob klinkt misschien niet erg sexy. Maar Ashley Benson van de hit serie Pretty Little Liars bewijst het tegendeel. Dankzij de lob weet zij haar kapsel er echt stukken voller uit te laten zien. Om de lob te creëren wordt het haar eerst op lengte geknipt. Wat hierbij optimaal is, is haar dat tot op de schouder komt. Vervolgens worden er lagen geknipt in het haar. Dit zijn lichte en vooral lange lagen. Wanneer je jezelf dit kapsel aan laat meten kun je voor de ultieme look het volgende doen. Maak een middenscheiding door het haar te verdelen en maak messy waves zodat je mooi golvend haar krijgt dat niet recht toe recht aan is.

Een pony

Door een volle pony te dragen zal je haar veel meer body en gewicht krijgen. De pony moet altijd blunt cut geknipt worden, wat inhoudt dat het niet te strak en netjes moet gebeuren. Dit is dé manier om meer volume te krijgen voor vrouwen met dun haar.

Dankzij bovenstaande kapsels zorg je met een paar simpele aanpassingen voor een ander kapsel en hoef je geen genoegen meer te nemen met slap en futloos haar!

Add comment