Lange jas of juist kort?

Een nieuwe jas kopen, dat klinkt altijd makkelijker gezegd dan gedaan. Want er zijn zo veel dingen waar je op moet letten! Natuurlijk kijk je naar het type jas, voor welk seizoen hij geschikt moet zijn. Ben je op zoek naar een warme winterjas, of juist een heel luchtig zomerjasje? Er tussenin kan natuurlijk ook; in Nederland is de tussenjas dankzij ons milde maar ook behoorlijk wisselvallige klimaat erg populair. Perfect voor al die dagen waarop de temperatuur zo rond de 15 graden schommelt, en dat zijn er nogal wat. Maar er is natuurlijk nog veel meer waar je op moet letten. De kleur van de jas, en het materiaal. Moet hij waterdicht zijn, of niet, en geef je de voorkeur aan een jas met of juist zonder een capuchon? Zitten er goede zakken in, zit hij lekker? En dan nog een belangrijke vraag: ga je voor een lange jas, of juist een korte?

De lange jas: voordelen maar ook nadelen

Een lange jas is bij veel vrouwen populair. Om het maar bot te zeggen: de meeste vrouwen vinden het wel fijn als de kont een beetje uit beeld is. Er een lange jas overheen hangen is de perfecte manier om dat snel voor elkaar te krijgen.

Toch flatteert lang niet iedere lange jas. Kies je voor een nogal recht model, waarin geen duidelijke taille is aangebracht, en waarbij ook geen ceintuur geleverd wordt, dan lijkt het geheel juist eerder lomp, en lijk je veel breder en zwaarder dan je bent. Even op letten dus! Waar een trenchcoat dames perfect kan staan, is het wel zaak om jet juiste model te vinden, waar jij extra mooi in wordt.

Niet iedereen vindt een lange jas even praktisch. Zeker wanneer je veel fietst kan hij wat onhandig zijn, en ook als je met je jas aan gaat zitten is zo’n lang exemplaar niet altijd fijn: je zit altijd op je jas. Kijk dus goed naar wat jouw voorkeur heeft, want ook op het gebied van korte jassen is er volop keuze.

Genoeg keuze in korte jassen

Als het gaat om korte jassen, is er erg veel keuze. Alhoewel bomberjacks dames qua naam een beetje aan de jaren ’90 doen denken, is dit korte, wat bolle model weer helemaal terug, en in allerlei kleuren verkrijgbaar, zowel voor de zomer als voor de winter.

Maar er is natuurlijk meer. Je kunt kiezen voor een korte blazer, die heb je zeker in de zomer in allerlei leuke kleuren. Maar denk je aan korte jasjes, dan denk je in Nederland ook vooral aan jeansjasjes; die passen werkelijk overal bij. Keuze genoeg dus!

Personnel