winter in Nederland-1

Blijf jij deze winter in Nederland? Dit zijn leuke activiteiten in de winter

Wanneer je hebt besloten om deze winter in Nederland te blijven, wil je natuurlijk ook wat winterse activiteiten inplannen. Dit zijn 5 leuke outdoor activiteiten voor deze winter. 

Ieder jaar trekken veel mensen erop uit om hun winter in het buitenland te vieren. Maar ook in Nederland zelf is genoeg te ontdekken. Zo heb je allerlei winterse activiteiten die je ook in Nederland kan beleven. Heb jij bijvoorbeeld weleens een ijsbad genomen of in koud water gezwommen? Dan hebben we het natuurlijk niet over een nieuwjaarsduik. Dit is één van de activiteiten die wij voor je in deze lijst zetten, samen met nog 5 andere winter activiteiten. Beleef de winter in Nederland op een toffe uitdagende manier. 

Winter in Nederland: Sterrenkijken 

De dagen worden korter. Dat zorgt ervoor dat we met een kopje thee op de bank ploffen. Maar ga jij weleens naar buiten in het donker in de winter? Juist in de winter kan je enorm goed sterrenkijken. Maar wat valt er nu eigenlijk te zien aan de hemel? Wil je echt goed sterrenkijken doe je dit natuurlijk met een specialist. In het Dark Sky Park Lauwersmeer kan je op excursie met een specialist. Wil je dit echt een keer doen? Kijk dan eens bij Embrace the Winter voor een weekend vol met winteractiviteiten.

Neem een ijsbad of ga koud water zwemmen 

Je hebt misschien weleens gehoord van koud douchen. Want steeds vaker wordt er gezegd dat je minder lang moet douchen. Maar de echte reden van een ijsbad ken je misschien nog niet? Zo zorgt een ijsbad of koud water zwemmen voor minder stress. Ook zal het spierherstel versnellen, daarom nemen topsporters na een lange training een ijsbad. Met ademhalingsoefeningen van bijvoorbeeld Wim Hof leer je om het koude water te kunnen trotseren. Het gaat je verbazen hoe goed ons lichaam deze kou gewoon aan kan. 

winter in Nederland-5

Embrace the winter winterkamperen in Nederland 

In deze blog vind je 5 verschillende activiteiten die we onder andere gaan doen tijdens een embrace the winter weekend. Dit weekend is bedacht om jou weer de winter te laten omarmen. Ook in de winter zijn er namelijk genoeg prachtige dingen die je kan ondernemen. Wil je mee tijdens een Embrace the Winter weekend in Nederland? Klik dan op deze link.  

Koken boven een kampvuur 

Alles wat we willen in de winter is warmte. Zo zullen we dicht tegen de verwarming aankruipen als we binnen zijn. Maar als je buiten bent zal je een vuurtje moeten maken. En wat je echt warm maakt van binnen is een warme maaltijd. Dus waarom zou je niet een lekkere winterse maaltijd bereiden boven het kampvuur. Denk hierbij aan een heerlijke stoof die lang op mag staan. Boven het vuur koken kan al met een driepoot en een dutch oven, of gietijzeren pan. 

Op Paddenstoelen excursie, winter in Nederland 

Nog zo’n echte winterse outdoor activiteit is om opzoek te gaan naar paddenstoelen. Helaas vinden veel mensen het spannend om op zoek te gaan naar paddenstoelen. ‘’paddenstoelen zijn toch giftig’’, dit is de meest voorkomende angst. Maar in Nederland groeien er ook tal van paddenstoelen die je gewoon kan eten. Tijdens een paddenstoelen excursie leer je meer over het determineren van paddenstoelen. En word je verteld welke paddenstoelen jij beter kan laten staan. 

Vuur maken met nat hout 

In de winter wordt alles in het bos nat. Want eerst heeft de herfst al zijn intrede gedaan, en vervolgens komt daar nog een berg met sneeuw overheen. Maar wist jij dat je met een fire steel gewoon vuur kan maken met nat hout? Hiervoor is een slimme techniek. Je splijt het hout doormidden, want in de kern van het hout is het altijd een stuk droger. Deze kern is belangrijk wanneer je het vuur gaat maken. Je wil hier namelijk extreem kleine stukjes vanaf halen. Als je dit is gelukt kan je vonken maken met je fire steel en zelfs een vuurtje maken met nat hout. 

Opzoek naar nog meer leuke winterse tips? Hier vind je nog een paar mooie blogs over dit onderwerp: