Top 10 Beste melkopschuimers – melk in je cappuccino die zijn gelijke niet kent

Wat nou als je thuis een goede bak koffie kan maken met het perfecte melkschuim? Dan moet je niet altijd maar weer het huis uit voor een lekkere bak van het bruine goedje! Dat klinkt voor veel koffieliefhebbers als muziek in de oren. Net als het maken van de perfecte cappuccino, aan je eigen aanrecht, misschien zelfs terwijl je nog in je pyjama rondloopt. Hier bespreken wij de beste melkopschuimer voor 2023!

Hoe doen barista’s het?

Eerst nog even het geheim van de koffiesmid: de barista. De perfecte cappuccino’s zijn volgens barista’s gemaakt met volle melk. Professionele koffiemakers gebruiken warme stoom uit een stoompijpje om kleine belletjes te maken in de melk. Wanneer het volle melk is, zitten er veel eiwitten in die het maken van bellen gemakkelijker maken. Het is dus niet hoe vetter de melk, hoe beter voor het melkschuim. Het gaat om de eiwitten die in de melk zitten.
Wil je jouw koffie veganistisch maken? Dat kan ook! Veel supermarkten verkopen een ‘barista’ variant van haver-, kokos- en sojamelk. Deze zijn speciaal voor in de koffie ontwikkeld en kunnen ook goed belletjes krijgen. Nu kan je ook thuis zonder dierlijke producten genieten van een cappuccino.

Word de barista in huis!

Helaas hebben de meeste mensen geen warme stoompijp in huis. Ook hebben veel mensen geen uitgebreid groote espressomachine zoals je in veel lunchrooms ziet. Toch kan jij thuis ook melkschuim maken! Met de volgende tools word jij de barista van het huis en maak je de perfecte koffie. Koffie buitenshuis is nu verleden tijd. Het enige wat jij nog moet doen is je favoriete koffiemerk eraan toevoegen en je hebt de beste cappuccino van de straat.

Handmatig vs. automatisch

Het opschuimen van de melk kan op verschillende manieren. Met de hand of met een elektrisch apparaat. De elektrische manier kan in een hectische ochtend een fijne optie zijn zodat je ondertussen andere dingen kunt gaan doen. Wanneer je alles met de hand doet, heb je meer controle. Wel kan dit iets langer duren dan wanneer je het met een elektrisch apparaat doet. Hieronder twee voorbeelden van handmatige melkopschuimers

 1. Bodum Latteo melkopschuimer

  Wil je met de hand melk schuimen dan staan er al een aantal in dit rijtje. Maar we hebben nog helemaal niet het merk Bodum voorbij horen komen. Dit terwijl Bodum staat voor alles wat je met de hand kan doen rondom het maken van koffie. Denk aan melk schuimen maar ook heerlijke koffie. Bodum is een product dat komt uit Turkije. Het is in Turkije heel gebruikelijk om koffie te drinken, dit wordt alleen wel altijd met de hand gemaakt. Geen fancy machines komen eraan te pas. Zo geldt het ook voor het schuimen van koffie. Dit doe je namelijk in de glazen Latteo melkopschuimer.

 2. Dille & Kamille melkopschuimer

  Het hoeft zeker allemaal niet groot, groter, grootst. Dat bewijst de Dille & Kamille wel met hun melkopschuimer. Dit is een klein handzaam zeefje, die je bijwijzen van spreken overal mee naartoe zou kunnen nemen. Breng de melk zacht aan de kook, en breng vervolgens de platte zeef aan op de melk. Vervolgens ga je snel op en neer door de hete melk. Uiteindelijk ontstaat er een heerlijke en luchtige schuimlaag. Dit heb je helemaal met de hand gedaan zonder al te veel poes pas

 3. Melkopschuimer zeef van Xenos.

  Dit is mijn absolute favoriet wat betreft melk opschuimen met de hand en persoonlijk gebruik ik hem al te graag. Het melkkannetje is erg goedkoop en makkelijk schoon te maken. Het kan allemaal in de vaatwasser! Wanneer je de melk in het kannetje doet, moet je met de zeef een tijd op en neer halen. Doe dit snel, maar met beleid. Zorg ervoor dat er niet te veel melk in zit want dan heeft de melk geen ruimte om op te schuimen. Door de zeef heen en weer te bewegen creëer je belletjes. Wanneer je de melkopschuimer zonder zeefje in de magnetron stopt, warmen deze bellen op waardoor ze groeien. De melk gaat omhoog. Daarom moet je er ook bij blijven zodat hij niet overstroomt. Wanneer je de magnetron uitzet zakt het schuim. Onlangs heb ik ontdekt dat wanneer je de magnetron opnieuw aanzet je juist extra goed schuim krijgt. Ik ben erg tevreden!

 4. Elektrische garde van Scanpart.

  Toen ik bij mijn tante een kopje koffie kreeg, zat daar een mooie schuimlaag op de melk. Tot verbazing vertelde zij mij dat deze laag komt door een mini elektrische garde. Zij maakt haar schuim door melk in een pannetje op te warmen en ondertussen met de elektrische mini garde door de melk te gaan. Het is nog even oefenen hoe je het apparaatje moet vasthouden om de perfecte melk te krijgen, maar daarna ben jij een pro. Een klein maar fijn apparaatje dat ook makkelijk met de hand schoon te maken is.

Automatisch

De opties hierboven zijn over het algemeen goedkoop, maar je moet alles wel met de hand doen. Eerder benoemde ik al dat het ook automatisch kan. Hieronder de top 11 automatische melkopschuimers. Gemakkelijk en toch een mooie schuimlaag op je cappuccino!

 1. Melitta Cremio II melkopschuimer

  Op de webshop van bol.com wordt dit product met een 4.8 op de schaal van 5 beoordeelt. Een hoge score en daarom ook nummer 1 in deze lijst. De Melitta Cremio II heeft een handig handvat waardoor je de melkopschuimer goed kan vasthouden. Dit apparaat kan ook koud melkschuimen. Dit is leuk voor een dessert als vervanging voor room. Het is belangrijk dat je het apparaat goed schoon houdt want de binnenkant is kwetsbaar.

 2. WMF Lineo melkopschuimer

  Voor de beoordeling van een 4.7 moet je diep in de buidel tasten om vervolgens deze melkopschuimer te kopen. Dat is een minpunt. Het design van het apparaat is daarentegen erg stijlvol en het heeft verschillende functies. Het apparaat maakt mooie en goede melkschuim.

 3. Philips Senseo melkopschuimer

  Deze melkopschuimer, die je in verschillende hippe kleurtjes kunt krijgen, krijgt een 4.6 als beoordeling. Dat is uiteraard niet niks. Je moet de melk in de melkopschuimer doen en met een druk op de knop doet het apparaat zijn werk. Door het schoon te maken kan je warm water in het kannetje doen en drukken op de knop. Het water wordt dan al rond gedraaid en maakt voor jou schoon. Het apparaat zelf kan niet in de vaatwasser.

 4. Severin melkopschuimer

  Ook deze melkopschuimer scoort een 4.6 op bol.com en is daarom een goede concurrent van de de Philips melkopschuimer. Wat betreft prijs scheelt het enkele euro’s. In vorm en werking zijn beide duidelijk anders. De Severin bevat een roestvrijstalen kan met een inductie magneetveld. Het zijn twee onderdelen en het onderdeel waar de melk in moet, kan in de vaatwasser. Dit kan een grote doorslag geven in vergelijking met de Philips melkopschuimer. De grootte is een kritiekpunt van meerderen. Als dit geen probleem is dan is het een mooi apparaat.

 5. Aigostar MissPuff melkopschuimer

  Dit product wordt met een 4.5 beoordeeld. Opvallend aan dit product is het bijzondere design. Voor een lage prijs staat het design mooi op het aanrecht. De prijs en kwaliteitverhouding is hierdoor top. Wat veel mensen missen is een klein schenktuutje om zo de melk mooi in je kop koffie te krijgen. Maar ja, je kunt misschien ook gewoon niet alles hebben.

 6. Inventum melkopschuimer

  Met een 4.4 als beoordeling en een hele vriendelijke prijs verdient de Inventum een plek in de lijst van de automatische melkopschuimers. De reviews zijn lovend. Deze melkopschuimer is snel, geluidloos en makkelijk schoon te maken. Het is belangrijk dat je niet te veel melk erin doet omdat hij anders overstroomt. Er is een streepje aangegeven tot waar je de melk moet vullen. De melk kan je ook koud opschuimen door de knop langer in te drukken. Wanneer deze blauw wordt, moet je nog een keer drukken. Dan krijg je koud schuim.

 7. Illy melkopschuimer

  Illy krijgt een 4.1 van de kritische bol.com consumenten. Met dit apparaat kan je bijna alles. Zowel warme als koude melk kan je hiermee bereiden. Het voetstuk bevat knopjes waarmee je kan kiezen wat jij wil met de melk. Het aluminium roestvrijstalen kannetje kan makkelijk in de vaatwasser geplaatst worden. Het feit dat je het apparaat niet twee keer achter elkaar kunt gebruiken, is voor velen een minpunt. Het apparaat moet eerst afgekoeld zijn om weer te gebruiken dus je kan niet snel twee koppen koffie met goed melkschuim achter elkaar maken.

 8. Nespresso koffieapparaat met melkopschuimer

  Nespresso, what else? Dat zeggen, naast George Clooney, heel veel mensen om mij heen. Dat is ook waarom een koffieapparaat met melkopschuimer in dit rijtje staat, want iedereen is fan. Op de site van Nespresso en andere webshops kun je de melkopschuimer ook los kopen. Met koffieapparaat ben je wel goedkoper uit.

 9. Aerolatte melkopschuimer

  Met de Aerolatte melkopschuimer is het heel eenvoudig om melk op te schuimen voor een perfecte cappuccino, milkshake of voor warme chocolademelk. De Aerolatte Melkopschuimer klopt in 15 seconden lucht in de melk, gegarandeerd een dikke schuimlaag dus! De Aerolatte is ook zeer geschikt oor het maken van milkshakes of dressings. De Aerolatte werkt op batterijen (die erbij worden geleverd), kan zowel voor hete als koude vloeistoffen gebruikt worden. Deze melkopschuimer is gemaakt van glanzend verchroomd kunststof.

 10. Bialetti elektronische melkopschuimer

  De elektrische melkopschuimer is zeer herkenbaar door het typische greepje, van het bekende espressopotje Moka Express. Deze melkopschuimer blinkt verder ook uit in het design, het is minimaal en toch stijlvol. Deze melkopschuimer heeft een hoogwaardige afwerking en is gemaakt van hoogwaardige materialen. De binnenzijde van de melkopschuimer heeft een twee-laags coating. Het reinigen van deze melkopschuimer gaat dus in een handomdraai! De melkopschuimer kan gebruikt worden voor het maken van zowel warm als koud melkschuim.

 11. Krups Asoccino XL2000 – Melkopschuimer – RVS

  Met de automatische melkopschuimer van Krups heb je zo een mooie cappuccino, latte en warme chocolademelk gemaakt. En dat op barista-niveau, want met 3 gerichte functies is het heel eenvoudig. Je kunt met deze melkopschuimer eigenlijk alle kanten op. Deze melkopschuimer zorgt voor een fantastische gebruikerservaring. Dit komt onder andere doordat de melkopschuimer een speciale coating heeft die ervoor zorgt dat hij makkelijk schoon te maken is. Ook heeft de Krups Asoccino een verbeterd ergonomisch design ten opzichte van de vorige versies, wat zorgt dat je moeiteloos kunt schenken en serveren.

Beste Hand melkopschuimers 2023

Er is ook nog een ander soort melkopschuimer op de markt. Dit zijn de hand melkopschuimers. Deze zijn lekker compact waardoor ze ook makkelijk mee kunnen op vakantie bijvoorbeeld. Ze passen ook heel gemakkelijk in jouw la.

Scanpart melkopschuimer

Dit is een melkopschuimer die komt met batterijen. Hierdoor zit je nooit vast aan een stopcontact. Je bepaald zelf hoe dik het melkschuim is doordat je kan stoppen wanneer je wil. Wanneer de melkschuim warm genoeg is maak je net zo perfecte schuim als met een vast apparaat. Mocht hij leeg zijn dan vervang je zo de batterijen en je maakt weer een heerlijke koffie met melkschuim klaar. Hij is helaas niet geschikt om als barista aan de slag te gaan. Hiervoor heb je toch net even wat beters nodig.

Clatronic Frother Blue melkopschuimer

Deze melkopschuimer wordt door gebruikers beoordeeld als zeer goed. Dit heeft te maken met het compacte design, maar ook hoe lekker hij in de hand ligt. Hij heeft namelijk een fijne grip en ligt door de vormen perfect in je handpalm. Deze melkschuimer heeft een aantal verschillende standen waardoor je jouw type melkschuim zelf kan bepalen. Ook komt hij in een mooie en moderne kleur, Frother Blue.

Professionele melkopschuimer

Wil jij het ook thuis een stuk professioneler aanpakken? Dan kies je voor een professioneel melkopschuimapparaat. Dee is gemaakt om je koffie apart in op te schuimen. Op hoge druk net als een barista het doet maak je het beste schuim voor op een koffie. Het is een groter apparaat, maar past perfect naast je huidige koffiemachine. Hierdoor heb je een mooie combinatie van een melkopschuimer en een koffiemachine samen. Hij kost in totaal rond de 200 euro, maar daarvoor haal je ook echt kwaliteit in huis. Je kan alles loshalen en gemakkelijk schoonmaken. Een perfecte machine voor de echte barista.

Met deze mooie producten is de keuze groot, voor elke barista in de dop is er ene optie. Er is voor ieder wat wils en het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat, of wat je eerdere ervaringen met melkopschuimers je ingeven. Vaststaat dat jij en eigenlijk iedereen met hulp van een goede melkopschuimer kan jij een echte thuis-barista worden!