Anouk: kinderen, ex-partners en meer over haar liefdesleven

Anouk is al 23 jaar Nederlands grootste trots op muziekgebied. Ze brak in 1997 door met de single Nobody’s Wife en heeft sindsdien in verschillende Nederlandse en Belgische hitlijsten gestaan. Ook in haar privéleven is een hoop gebeurd. Wie is de vrouw achter de grote hits? Hoeveel kinderen heeft ze? En hoe zit het verder met haar liefdesleven. Wij zochten het voor je uit!

Wie is Anouk

Waarschijnlijk heeft iedereen in Nederland wel eens van Anouk gehoord. Je kunt haar kennen van hits als Michel, Lost, Woman etc., The Voice of Holland of het Eurovisiesongfestival 2013. De 45 jarige rockzangeres heeft niet stil gezeten. Anouk Teeuwe komt oorspronkelijk uit Den Haag en is geboren op 8 april 1975. Ze is opgegroeid met muziek doordat haar moeder zangeres van een bluesband was. Haar vader verliet het gezin toen Anouk drie jaar oud was. Hierdoor had ze een turbulente jeugd waarin ze experimenteerde met drugs en uiteindelijk zelfs stopte met school. Op vijftienjarige leeftijd gaf ze haar eerste optreden in het Haagse Muzikantencafé De Pater.

Kinderwens

Anouk heeft altijd een grote kinderwens gehad. Ze is echt een familiemens en het liefst altijd thuis met haar gezin. Tegen Vogue Magazine vertelt ze in een interview: ‘Ik zal je zeggen, toen ik twaalf was wist ik al dat ik later moeder wilde worden, een hele tafel vol kinderen. Wat ik nu doe heb ik nooit geambieerd, maar hierdoor kan ik wel zoveel kinderen opvoeden.’ Inmiddels heeft Anouk een zesde kindje, dus een volle tafel is zeker gelukt! Anouk heeft zes kinderen, twee meiden en vier jongens, van vier verschillende mannen. De vaders zijn: Remon Stotijn, Robert Coenen, Seraino Dalgliesh en Dominique Schemmekes.

Anouk’s eerste huwelijk

Anouk heeft meerdere ex partners gehad en is ook meerdere keren getrouwd geweest. Haar eerst huwelijk was met haar toenmalige manager Edwin Jansen. Ze zijn in 1998 gescheiden. Hierna ontmoette ze Remon Stotijn. Hij was frontman van rapformatie Postmen. Later is hij solo verder gegaan als Postmen. Met hem trouwden ze op 16 maart 2004. Ze waren acht jaar samen en kregen drie kinderen. De kinderen zijn:

  • Benjahmin Kingsley Stotijn: het eerste en oudste kind, geboren op 18 april 2002;
  • Elijah Jeremiah Stotijn: de tweede zoon werd geboren op 5 december 2003;
  • Phoenix Ray Stotijn: hun dochter kwam ter wereld op 3 juni 2005.

Relatie met rapper Unorthadox

Na haar huwelijk met Remon Stotijn is Anouk gaan daten met Robert Coenen, beter bekend als rapper Unorthadox. Anouk en Dox kenden elkaar al langer, want Robert speelde in 2000 al mee in de videoclip van het liedje Michel. Ze hadden een relatie van 2009 tot 2011. Tien jaar daarvoor hadden ze ook al een relatie gehad, maar Anouk vond het leeftijdsverschil van zes jaar destijds te groot. Tijdens deze nieuwe poging leek het wel goed te gaan. Anouk was zelfs zo verliefd dat ze de naam DOX op haar arm liet tatoeëren. Maar helaas kwam ze er al snel achter dat Robert haar niet trouw was. Zo bleek dat hij met maar liefst acht vrouwen was vreemdgegaan. In een interview met de Telegraaf gaf hij toe dat hij de mist in was gegaan en dat hij daar zijn leven lang spijt van zou hebben. Het bekende nummer Three days in a Row gaat over deze heftige relatie. In de videoclip van dit nummer is Robert ook te zien. Uit de relatie met Dox heeft Anouk wel haar vierde kind overgehouden:

  • Jesiah Dox Coenen, geboren op 31 maart 2010.

Opnieuw in verwachting

Het leek alsof de rust even was teruggekeerd in het liefdesleven van Anouk. Totdat ze eind maart 2014 een foto op Twitter en Facebook plaatste van haarzelf met een bolle blote buik. Ze zette erbij dat ze in verwachting was. In eerste instantie wilde ze niet vertellen wie de vader was van haar vijfde kind. Daarom geloofde de media niet dat Anouk écht zwanger was. Uiteindelijk bleek dat Seraino Dalgliesh de vader is. Deze relatie heeft helaas geen standgehouden.

  • Haar zoontje heet Sion Jethro, geboren op 29 juni 2014.

Nieuwe man in het leven van Anouk

In 2015 werden de geruchten bevestigd dat Dominique Schemmekes de nieuwe man in het leven van Anouk was. Hij is een basketballer en was de coach van een van haar zonen. Ze zag hem vaak bij de trainingen en er was veel aantrekkingskracht tussen de twee. Al snel uitte ze in de media dat ze graag een kind zou willen met de negentien jaar jongere Dominique. Van het een kwam het ander en samen kregen ze Anouk’s zesde kind.

  • Op 23 juli 2016 werd haar dochtertje Jelizah Rose geboren.

Relaties en affaires

Na het huwelijk met Edwin Jansen, kreeg Anouk een relatie met Satindra Kalpoe. Hij was op dat moment de drummer van haar band. Samen met hem en tekstschrijver Bart van Veen schreef Anouk het nummer Nobody’s Wife. Daarnaast heeft Anouk ook een affaire gehad met Leon Verdonschot, limburgse popjournalist, schrijver en documentairemaker. Deze affaire speelde zich ruim voor de geboorte van Sion Jethro af.

Waarderingen voor Anouk

Anouk is een van Nederlands grootste artiesten en hier heeft ze dan ook veel waardering voor gekregen. Zo stond ze met het nummer Girl in 2005 op de eerste plaats in de NL Top 100 van 3FM, een lijst van de honderd beste Nederlandse singles. Het nummer Hotel New York was in 2005 het op een na best verkochte album in Nederland. Er werden ongeveer tweehonderdduizend exemplaren verkocht. Door de Vlaamse radiozender Radio Donna werd Anouk in 2006 uitgeroepen tot populairste vrouw in de Ladies Top 15. Daarnaast heeft Anouk voor stadion GelreDome een eigen tegel op de Walk of Fame.