Waarom klaarkomen goed voor je is, 10 redenen op een rij

Wil jij weten waarom je vaker een orgasme zou moeten hebben? Wij zetten in dit artikel op een rij waarom klaarkomen goed voor je is.

Seks is toch wel het fijnste wat er is. Zo kan je heerlijk met je partner intiem zijn. Wanneer jullie elkaar goed aanvoelen kan dit heerlijk zijn en kan je er veel voordelen uit halen. Ga bijvoorbeeld regelmatig met elkaar langs een sexshop amsterdam tijdens een dagje uit. Of ga opzoek naar iets waar jullie beiden vrolijk en blij van worden tijdens de seks.

Gezondere huid

Iets wat jij waarschijnlijk niet wist is dat je van klaarkomen een gezondere huid krijgt. Wanneer de vrouw klaarkomt zal er het gelukshormoon vrij komen, maar ook andere hormonen. DHEA komt ook vrij en deze zorgt voor onder andere groei en het stimuleren van gezonde huidcellen.

Een beter geheugen

Wist je dat een orgasme ervoor zorgt dat jij je dingen beter kan herinneren? Zo stroomt er extra bloed naar je hersenen waardoor je concentratievermogen vooruit zal gaan. En daarnaast ook je geheugen wordt verbeterd. Zit jij morgen te puzzelen of zorg jij voor een hoogtepunt in de slaapkamer?

Relaxt en gelukkig

Klaarkomen zal ervoor zorgen dat jij gezonder bent, maar dus ook gelukkiger en relaxter. Het gelukshormoon, endorfine wat vrijkomt zorgt ervoor dat een vrouw meer geluk ervaart. Dus het kopen van online sexspeeltjes is helemaal geen slecht idee zo nu en dan.

Kleine workout

Toe aan een goede cardio workout? Dan moet je vooral klaarkomen. Een orgasme werkt namelijk hetzelfde en zorgt voor goede conditie van je hart. De adrenaline die vrij komt zorgt voor een snellere hartslag en ademhaling. Lekker veel trainen in de slaapkamer dus.

Voor je relatie

Intiem zijn zorgt ervoor dat je problemen beter kan tegengaan. Zo is het heerlijk om van elkaar te genieten tussen de lakens. Het versterkt de band tussen jullie twee. Je relatie blijft er ook levendig en rijk van.

Beter vruchtbaarheid

Vaker klaarkomen zorgt ervoor dat je beter vruchtbaar blijft als vrouw. Tijdens je ovulatie wordt er baarmoederslijmvlies aangemaakt. Dit is meer wanneer jij vaker een orgasme krijgt.

Goede vaginale elasticiteit

Wist je dat wanneer jij vaker klaar komt je oestrogeengehalte wordt verhoogd. Dit heeft een positief effect op de elasticiteit van je vagina. Ook versterkt het de bekkenbodemspieren. Dit kan zorgen voor minder instabiliteit na een zwangerschap.

Klaarkomen als pijnstiller

Je hebt na dit artikel geen extra paracetamols meer nodig. Je zorgt er gewoon voor dat je natuurlijke pijnstiller gebruikt. Dit is klaarkomen. Endorfine dat vrijkomt tijdens een orgasme zorgt ervoor dat je minder last hebt van hoofdpijn of zelfs menstruatieklachten.

Zwangerschapsmisselijkheid verminderen

Ook tijdens je zwangerschap kan seks absoluut geen kwaad. Sterker nog het verzacht te pijn en in de laatste fase kan het er zelfs voor zorgen dat de weeën worden opgewekt. Gewoon blijven vrijen dus ook tijdens de zwangerschap.

Meer orgasmes

Wij mensen leggen linkjes tussen gebeurtenissen en lichamelijk contact. Zo kan het zijn dat je een lekker liedje opzet tijdens de seks en dat deze bij een andere vrijpartij ervoor zorgt dat je sneller en makkelijker klaarkomt.

Meer weten over orgasmes bij vrouwen? Lees dit artikel.