Dé bekendste Broadway shows allertijden

Als je het leuk vindt om naar het theater te gaan dan is een bezoekje aan een Broadway show natuurlijk een must als je in New York bent. Nu is het wel zo dat er ontzettend veel verschillende Broadway shows te vinden zijn. Welke zijn het echt waard om te bekijken vraag je je af? Om hierachter te komen raden wij je aan om dit artikel even goed door te lezen. We hebben dé aller bekendste Broadway shows namelijk voor jou op een rijtje gezet. Bij deze shows weet je zeker dat je de tijd van je leven zal hebben!

The Phantom of the Opera

Als eerste moeten we het natuurlijk hebben over de musical “The Phantom of the Opera”. Dit is een show die in 1986 in première ging en die nog steeds draait. Het gaat over het verhaal van een muzikaal genie dat geobsedeerd raakt door een jonge sopraan. Hij dwingt haar om de ster van zijn opera te worden. Met prachtige muziek en schitterende decors is “The Phantom of the Opera” een Broadway-klassieker geworden. Dit is dan ook de reden voor de hoge mate van populariteit.

Les Miserables

De volgende show die je gewoon een keertje moet zien is “Les Miserables”. Deze show ging in 1987 in première ging en is een van de meest populaire Broadway shows aller tijden. Het is gebaseerd op de roman van Victor Hugo en volgt het verhaal van Jean Valjean. Deze voormalige gevangene wordt achtervolgd door de inspecteur Javert. Met bekende nummers als “One Day More” en “I Dreamed a Dream” is “Les Miserables” een show vol met passie en drama. Niet voor niets dat dit de favoriet is van theaterbezoekers over heel de wereld.

The Lion King

Een andere iconische Broadway-show is “The Lion King”. Deze show is met het première jaar 1997 wat minder oud, al gaat hij ook al een tijd mee. De show is zoals je wel kunt raden gebaseerd op de Disney animatiefilm en gaat over het verhaal van Simba. Deze jonge leeuw moet zijn plek als koning opeisen na de dood van zijn vader. Met ongelooflijke kostuums, poppenspel en prachtige muziek van Elton John, is “The Lion King” een show die leuk is voor zowel jong als oud. Ook een erg leuke tip voor de mensen die nog op zoek zijn naar een bijzondere date!

Hamilton

Een meer recente hit is Hamilton. Deze show ging in 2015 in première en heeft echt de wereld veroverd. Het verhaal is geschreven door Lin-Manuel Miranda en gaat over Alexander Hamilton, een van de grondleggers van de Verenigde Staten. Door middel van een mix van hiphop, R&B en traditionele showtunes krijgt het verhaal een modern tintje. Deze show is een cultureel fenomeen geworden dat Broadway naar een heel nieuw publiek heeft gebracht. Reserveer wel even op tijd kaartjes als je hem wilt bekijken. Door zijn populariteit kan het hier namelijk ontzettend druk zijn!

Alladin

Aladdin is een magische Broadway-show die je meeneemt op een betoverend avontuur door de straten van Agrabah. Het verhaal volgt de dappere Aladdin en zijn avontuurlijke zoektocht naar liefde en rijkdom. Met behulp van een geest in een lamp, probeert hij de mooie prinses Jasmine te winnen en te ontsnappen aan de slechte Jafar. De show zit vol met fantastische zang, dans en schitterende kostuums. Het is een betoverende ervaring die je niet wilt missen! In tweeënhalf uur waan je je in buitenlandse culturen, maar let op: er staat bij de verkoop eerder ‘uitverkocht’ dan ‘nog beschikbaar’. Plan je bezoek ruim van te voren.

Chigago

Mocht je Chigago niet herkennen van het programma Victorious, dan ken je het misschien je bezoekje aan Ambassador Theatre of ‘gewoon’ van tv. De show speelt zich af in de jaren ’20 in Chigago. Het verhaal draait om de glamour en de corruptie van het showbizzleven en de dubbele moraal van de maatschappij. Twee vrouwelijke gevangenen, Roxie Hart en Velma Kelly, vechten om de aandacht van de media en proberen hun weg naar de top te vinden met de hulp van hun advocaat, Billy Flynn. De show is gevuld met spetterende dansnummers en onvergetelijke muziek. Het is een klassieker die je niet mag missen!

Conclusie

Broadway-shows zijn een onvergetelijke ervaring vol met opwindende zang, dans en drama. Elk stuk vertelt zijn eigen unieke verhaal, van klassiekers zoals Chicago en The Phantom of the Opera tot recentere hits zoals Hamilton. Broadway-producenten werken samen met getalenteerde schrijvers, regisseurs en acteurs om de beste shows te produceren die keer op keer het publiek weten te boeien. Met verbluffende kostuums, prachtige decors en meeslepende muziek zijn Broadway-shows een must-see voor iedereen die van theater houdt.