Speeddate organiseren? Dit heb je nodig!

Wil jij de liefde een beetje helpen? Wil je ervoor zorgen dat Cupido de pijlen juist schiet? Organiseer dan een speeddate. Dit is niet alleen ontzettend leuk om te doen, wie weet wat voor mooie relaties eruit voortvloeien! Wij geven je tips voor het organiseren van een speeddate.

Tijdens een speeddate spreken vrijgezellen mannen en vrouwen, óf mannen en mannen óf vrouwen en vrouwen, elkaar kort. Er zijn een aantal rondes. Wil je iemand nog een keer spreken? Dan spreek je elkaar op het einde en kun je telefoonnummers uitwisselen!

1. Regel de locatie én de mensen

Voordat je alles in kannen en kruiken hebt, is het vooral belangrijk dat er natuurlijk mensen zijn. Dus zorg voor een leuke locatie en zorg dat je zo snel mogelijk een evenement aanmaakt, bijvoorbeeld op Facebook of LinkedIn.

Wat betreft die locatie. Er zijn natuurlijk heel veel zaaltjes die je kunt huren. Maar misschien kun je ook een leuk café of koffietentje benaderen voor een leuke samenwerking. Zij de zaak vol met mensen die lekkere drankjes bestellen. Jij een gratis locatie!

2. Bepaal de regels

Hoelang gaan de gesprekken duren? Hoeveel rondes ga je doen? En sluit je de avonden of de middag af met een gezamenlijke borrel? Vaak duren de gesprekken een minuut of tien. Lang genoeg om te weten of je elkaar interessant vindt óf niet. Je kunt ervoor kiezen dat mensen 3 gesprekspartners hebben op een avond. Of bijvoorbeeld 6. Houd er wel rekening mee dat zulke gesprekken veel vergen van mensen, dus te veel kan soms niet prettig zijn. Sluit je na afloop af met een borrel? Dan kunnen mensen die een klik voelden elkaar nog even opzoeken!

3. Regel alle overige spullen

Naast mensen en een locatie heb je nog meer nodig. Denk aan visitekaartjes, naambadges voor de deelnemers en eventueel nog vrijwilligers of medewerkers. Wordt de catering verzorgt door de locatie waar je het mag houden of moet je nog zorgen voor koffie, thee, lunch, koekjes, zoutjes of andere drankjes?

Staat alles klaar en op zijn plek? Dan kun je alleen nog maar hopen dat de vonken her en der gaan overslaan!