5 Manieren om je relatie uit het slop te halen

Er zitten heel veel voordelen aan een langdurige, steady relatie. Bijvoorbeeld dat je weet wat je aan elkaar hebt, dat je elkaar door en door vertrouwt en dat je een maatje hebt om alles mee te delen. Een veelgehoord probleem van veel koppels is echter wel dat er na een tijd steeds meer een sleur op komt spelen, en de passie -zeker in bed- er een beetje uit gaat. Gebeurt dit jou ook of ben je bang dat het gebeurt, treur dan niet. In dit artikel hebben we vijf manieren voor je verzameld die helpen om je relatie weer een boost te geven.

  1. Probeer het buitenshuis

Seks binnen de slaapkamerdeuren is voor stellen met een lange relatie waarschijnlijk al bekend terrein. Je kunt heel wat spice toevoegen aan jullie seksleven geven door eens te experimenteren met andere locaties. Denk aan andere kamers in huis, of een totaal andere locatie, zoals in het wild. Let wel: op veel locaties is dit niet legaal (:

2. Flirt met anderen

Ook al hoeft er niet daadwerkelijk iets te ‘gebeuren’ met een derde persoon, het kan heel spannend zijn om met iemand anders te flirten. Niet alleen om je eigen seksuele gevoelens weer een boost te geven, veel mensen vinden hun partner ook direct een stuk aantrekkelijker als ze zien dat deze nog goed in de markt ligt. Een klein beetje flirten met een vreemdeling kan dus heel veel voordelen met zich mee brengen.

3. Experimenteer met speeltjes

Seksspeeltjes zijn allang geen taboe meer en perfect voor iedereen die merkt dat ze tussen de lakens in een sleur geraken. Speeltjes zijn in allerlei vormen en maten. Sommige mensen gebruiken een cockring, anderen alleen een vibrator. Voor vrouwen is het meest gebruikte seksspeeltje de dildo. Vergelijk online verschillende speeltjes en zoek reviews op, zodat je op deze manier al een beetje kunt ontdekken wat voor jou de beste dildo zou zijn.

4. Rollenspellen

Door middel van rollenspellen kun je in de huid van een ander kruipen en hiermee een totaal andere ervaring creëren in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een massage die eindigt in een happy ending, of speel ‘knappe vreemdeling’ met elkaar, waarbij het spannend wordt omdat je doet alsof je elkaar niet kent. Voor meer informatie kijk je hier. Vind je rollenspellen nog wat spannend, probeer het dan eens uit wanneer jullie samen een drankje (of twee) op hebben. Alcohol verlicht je schaamtegevoel en zou ervoor kunnen zorgen dat je een stuk meer lef durft te tonen.

5. Plan dates met elkaar

Een grote valkuilen voor veel stellen is dat ze wel veel tijd met elkaar spenderen, maar niet vaak dingen samen buiten de deur doen. Hierdoor raak je wel comfortabel met elkaar, maar houd je de relatie niet per se spannend. Plan dus samen tripjes naar een restaurant, de bioscoop of een concert. Op het moment dat je allebei veel moeite voor elkaar doet en op een fysieke date gaat, zal er direct meer seksuele spanning zijn tussen jullie. Je kunt natuurlijk ook een mandje met eten vullen en samen picknicken in het park, mits het Nederlandse weer dat toelaat.