Wat is modest fashion?

Modest fashion maakt al eeuwen deel uit van onze cultuur en is een embleem van gratie en nederigheid.

Tegenwoordig worden deze cultureel kledingstukken met een uitgesproken charme en zelfvertrouwen gedragen door moderne vrouwen over de hele wereld. Modest fashion wordt niet langer alleen gezien als conventionele kleding. In plaats daarvan verandert de wereld geleidelijk in de richting van het selecteren van modest fashion met een eigentijdse look. Dit kan het uiterlijk aanvullen en mensen tegelijkertijd het gevoel geeft dat ze verbonden zijn met hun roots en tradities.

Het wordt nu erkend als trendsetter door de reguliere mode-industrie. Als gevolg hiervan zijn er verschillende patronen en materialen ontwikkeld om niets minder dan elegantie en stijl te bieden.

Modest fashion must-haves

Het kiezen van de juiste kleding hangt af van verschillende factoren. Daarom volgen in deze blog een aantal accessoires die in een modest fashion garderobe passen.

Jurken

Jurken zijn een van de meest populaire soorten bescheiden kleding die er is. Jurken worden altijd gezien als praktisch en conservatief. Dat betekent niet dat je ze niet kunt combineren met opwindende kledingstukken om je look een boost te geven.

Topjes

Elke outfit kan worden geperfectioneerd met de juiste top. Deze kleding is ideaal om als laagje te dragen en diepte toe te voegen aan elk ensemble. Ze zijn een must-have. De verscheidenheid aan kleuren, stijlen en prints laat je opvallen. Tops zijn de meest acceptabele optie voor elke vrouw.

Jassen

Jassen zijn niet langer alleen voor zakelijke of formele gelegenheden. Vandaag mag je je prachtige jassen dragen tijdens een date of tijdens het winkelen met je vrienden in het winkelcentrum. Dit soort kleding is zeer veelzijdig en perfect om als laagje te dragen. Dus laat je kleding opvallen in stijl met een paar prachtige jassen.

Overhemden

Overhemden van verschillende soorten zijn een essentieel onderdeel van elke goed afgeronde garderobe en ze zien er elegant uit. Ze zijn ideaal om je bescheiden te kleden, omdat ze voldoende bedekken en een conservatief uiterlijk geven. Er zijn tal van inventieve ideeën om ze op nieuwe en modieuze manieren te stylen. Draag ze met je favoriete broek en sandalen voor een volledig bedekkende, casual outfit die zowel bescheiden als trendy is.

Rokken

Maxi- en midi-rokken zijn al sinds het begin der tijden populair en de rage zal niet snel verdwijnen. Wat wil je nog meer van een statement piece dat zo eenvoudig te stylen is? Dat is precies het ideale kledingstuk voor vrouwen die zich van zonsopgang tot zonsondergang ingetogen willen kleden.

Broek

Modieuze vrouwen kunnen zich niet laten beperken door het idee dat ze alleen lange rokken en maxi-jurken moeten dragen. Ontdek in plaats daarvan verschillende broekontwerpen om je stijlrepertoire flexibel en spannend te houden.

Tips om er stijlvol uit te zien terwijl je je bescheiden kleedt

Conservatieve outfits bieden onvergelijkbaar comfort en een gevoel van zelfvertrouwen dat je hele imago doordringt. Hoewel bescheiden kleden een uitdaging kan zijn. Omdat het kan voelen alsof je door een doolhof van oneindige modecrises gaat met alle keuzes en stijlen.

Draag kleding in lagen

Het toevoegen van lagen aan je garderobe is om verschillende redenen een geweldige manier om bescheiden en elegant te blijven. Een jas houdt je warm als het kouder wordt, maar houdt ook je rug en schouders bedekt.

 Kies je stof

Als het gaat om bescheiden kleding, is het materiaal dat je kiest voor jouw outfits cruciaal. Het dragen van ensembles gemaakt van stijver en ondoorzichtiger textiel is een must, vooral als je in het openbaar uitgaat.

Het heeft meestal de voorkeur om voorzichtig te zijn in plaats van willekeurig te kiezen. Als je bijvoorbeeld niet zeker bent van de dikte van je broek, combineer het dan met een langer overhemd. Kledingstukken die zijn samengesteld uit katoenmengsels, polyestermengsels en wol worden daarentegen vertrouwd als uitstekende kledingmaterialen.

Versier verstandig

Elke outfit kan worden verbeterd met accessoires. Van sierlijke kettingen en koninklijke armbanden tot zwierige riemen. Een breed scala aan accessoires past bij elke stijl en blijft bescheiden. Zolang je sieraden maar niet de aandacht vestigen op een decolleté of een strak figuur. Dan kan het een verfijnde manier zijn om een statement te maken terwijl je ingetogen gekleed blijft.

Tassen en portemonnees zijn ook uitstekende accessoires die jouw bescheidenheid intact houden. Het gebruik van een andere tas die bij al je kleding past, kan je stijl veranderen. Het verhoogt je gevoel voor mode door een vleugje flair toe te voegen aan een eenvoudig ensemble.

Ontdek patronen en texturen

Patroon en textuur zijn twee dingen waar je lang mee kunt spelen. Het resultaat is dat je outfit er wat uitgebreider uitziet, terwijl je zo bescheiden blijft als nodig is.

Jurken met onconventionele ontwerpen, zoals krijtstrepen, ruiten, stippen, bloemen of geometrische vormen, zijn geweldige opties om mee te beginnen. Een getextureerd jasje met gekerfde kraag over een weerspiegelt de kunstzinnige en vintage esthetiek die momenteel populair is. Zoek naar stijlen binnen je comfortzone en laat je tegelijkertijd opvallen.

Speel met kleuren

Het dragen van verschillende tinten van dezelfde tint in hetzelfde ensemble is een geweldig idee. Bijvoorbeeld een gedempte bosgroene abaya met een trendy limoengroene blouse of een olijfkleurige top met lange mouwen en pantalon. Je kunt ook proberen een neutraal gekleurd overhemd en broek te dragen en deze te contrasteren met een felgekleurd jasje. Wees niet bang om met kleur te spelen om stijlvolle maar ingetogen ensembles te creëren.