Zo zorg je voor een goede verzorging van je lichaam

Wat doe jij momenteel al om je huid, haar en bijvoorbeeld spieren goed te verzorgen aan het begin of eind van de dag? Je lichaam krijgt het dagelijks zwaar te verduren; lichamelijke inspanning, stress en bijvoorbeeld je voedingspatroon maken dat zowel je huid als haar een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Om er direct een voorbeeld van te noemen: rozemarijn olie voor haar. Ben jij er bekend mee? Het is een natuurlijk middel wat je eenvoudig online bestelt. Er zijn verschillende aanbieders van het middel te vinden. Naast rozemarijn olie voor de verzorging van je haar, zijn er tal van andere natuurlijke middelen die een positieve bijdrage leveren aan de staat van je huid, haar en spieren. In dit artikel lees je er meer over.

Ook sint janskruid olie draagt bij aan je persoonlijke verzorging

Waar rozemarijn olie een positief effect heeft op de staat van je haar en hoofdhuid, draagt sint janskruid olie bij aan het elastisch houden van de huid. Daarnaast helpt het middel de huid te hydrateren, wat jeuk aan het huidoppervlak voorkomt. Zou de huid onvoldoende gehydrateerd zijn, dan neemt het risico op schilfers toe. Iets wat je liever tegengaat! Veel vrouwen schamen zich voor schilfers op de huid of in het haar. Dat is overigens niet terecht; heel veel mensen hebben ermee te maken. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter als de lucht erg droog is. Vaak gaan deze schilfers gepaard met roodheid. Niet alleen hydrateert sint janskruid olie de huid; het helpt daarnaast ontstekingen tegen te gaan. Denk bij deze ontstekingen bijvoorbeeld aan vormen van acne, of pukkeltjes in algemene zin. Ze zijn het gevolg van verstopte poriën.

Herstel van kleine wondjes aan het huidoppervlak

Schilfers en een rode huid kunnen het verleidelijk maken om aan het huidoppervlak te krabben. Doe dit niet, daar het al snel zal leiden tot kleine wondjes en oppervlakkige krassen. Met sint janskruid olie kun je het herstel van deze wondjes bevorderen; datzelfde geldt trouwens voor het herstel van brandwonden.

Zorg voor een gezond en gevarieerd voedingspatroon

Hoewel rozemarijn- en bijvoorbeeld sint janskruid olie een positieve bijdrage leveren aan de staat van je huid en haar, begint een gezond lichaam bij een goede basis. Zorg er daarom voor dat je voldoende gevarieerd eet. Het helpt je alle benodigde bouw- en voedingsstoffen binnen te krijgen om je lichaam optimaal te laten presteren. Naast een gevarieerd voedingspatroon is het zaak om gedurende de dag voldoende te drinken. Neem bij voorkeur een kruidenthee of bijvoorbeeld water. Door voldoende te drinken help je de verschillende voedingsstoffen naar de juiste plek in je lichaam te transporteren en afvalstoffen af te voeren.

Personnel