Wat als je moet kiezen

Wat als je moet kiezen

Wat als je moet kiezen? Altijd leuk om eens te kijken naar dilemma’s. Aan jou de vraag, wat als je moet kiezen?

Op de fiets: wind tegen op de heenweg of terugweg?

Allereerst, ik zit met wind liever in de auto. Maar ok, dan heb ik liever wind tegen op de heenweg. Je kapsel compleet door de war, lekker Hollands toch? Op de terugweg ben ik vast moe en dan word ik helemaal chagrijnig van tegenwind. Ik heb overigens vorige maand voor mijn verjaardag een hele mooie fiets gekregen dus inmiddels fiets ik wel een stuk meer dan voorheen.

Zomer of winter?

Zomer, zonder nadenken. Ik heb echt helemaal niks met winter. Ik hou niet van winterkleding, ik hou niet van winterhaar, ik hou niet van koude ledematen en ik hou heel erg veel van cocktails en Corona’s in de zon.

Frikandel of kroket?

Dit vind ik een dilemma van wereldformaat eigenlijk. Ik eet namelijk meestal allebei (en dan geen patat!). Namelijk een wit bolletje kroket en een frikandel speciaal zonder uien. Standaard, altijd. Ik kom niet graag van mijn erf namelijk, ik stort met niet graag in de onbekende wereld van Mexicano’s en gehaktballen. Maar ok, als ik echt moet kiezen dan kies ik voor de frikandel.

Fiets of auto?

Auto! Weer zonder nadenken. Soms denk ik wel eens na over het hebben van de auto. Hoe zou het zijn? Ik heb vanaf mijn 18e een auto en heb nog nooit langer dan een dag zonder gezeten. Zou ik zonder auto veel slanker zijn van al dat fietsen? Of ben ik dan enorm veel geld kwijt aan de trein? Ik heb nog nooit de moeite genomen om het uit te rekenen wat nu echt goedkoper is. Eigenlijk zou ik het eens moeten doen maar ik ben stiekem bang voor de uitkomst…

Apple of Android?

Apple for sure. Ik ben al jaren Apple fan en ik lijd dan ook aan het Stockholm Syndroom als het gaat om mijn Apple producten. Een Android heb ik nog nooit gehad maar ben ook niet van plan om ooit over te stappen. Inmiddels kan ik ook niet meer overweg met Windows dus vraag me af of ik een compleet ander menu op mijn telefoon of tablet wel aan zou kunnen.

Ochtend of avond?

Dan kies ik toch voor de avond. Ik doe in de avond het meest omdat ik in de ochtend vaak last heb met opstarten. Op werkdagen gaat dit gelukkig goed, maar ook dan vind ik de avonden veel lekkerder. Beetje werken, op de bank liggen, in bad gaan.

Vroeg beginnen met werken of laat thuis?

Vroeg beginnen! Zeker in de zomer ga ik graag vroeg mijn bed uit en dan is het heerlijk als je vroeg klaar bent. Als zzp-er heb ik het geluk dat ik mijn werkdagen meestal zelf in kan delen en in de zomer begin ik dan ook altijd vroeg. Ik probeer dan al wat gewerkt te hebben voordat Juul uit bed komt. Laat thuis komt ook wel eens voor maar ik haat het als ik dan zo laat ben dat ik Juul niet meer zie voordat ze naar bed gaat.

Speelgoed met of zonder geluid?

Het maakt mij niet zoveel uit. Mijn dochter vindt speelgoed met geluid vaak leuker. Hoe hysterischer hoe beter. In de nacht kies ik wel graag voor speelgoed zonder geluid want er is niets zo eng om in het donker op Bram Brandweerauto te gaan staan.

Vlees of vis?

Vis. Ik eet ook graag vlees, maar vis vind ik lekkerder. Af en toe een haring, sushi, gebakken zalm, garnalen, mosselen. Nu heb ik trek en zin in paella.

Baby of dreumes?

Mag ik peuter kiezen? Nee? Dan baby. Ik vond het eerste jaar ontzettend leuk maar het tweede jaar vond ik best wel zwaar. Dan zijn ze zo gefrustreerd omdat dingen nog net niet lukken. En ze kunnen niet praten dus je weet niet zo goed wat er aan de hand is. Een baby praat natuurlijk ook niet, maar die behoeftes zijn nog zo basaal. Beetje eten, beetje kroelen, beetje boeren, beetje slapen.

Personnel