De drie beste Android telefoons die géén Samsung zijn!

Je kunt mensen grofweg opdelen in twee soorten; of je bent een Apple/iOS-fan of je gaat al jaren helemaal goed op Android. Vaak is het de keuze uit één van deze twee en is overstappen van het ene systeem naar het andere niet fijn. Je weet hoe het werkt, kent de apps en alle bijbehorende trucjes. Er is dan ook niets irritanter dan wanneer je een enorme Android fan bent, mensen je op andere gedachten proberen te brengen. Daarom in dit artikel ook geen verschillende vergelijkingen tussen iOS en Android, maar juist een overzicht voor de echt Android liefhebber. Want wat is de beste android telefoon van dit moment? En alvast een openbaring; Er is meer dan Samsung!

1. Oppo

Daarom trappen we ook niet af met een telefoon van het welbekende Samsung, maar een iets onbekender merk wat ook het besturingssysteem Android gebruikt. Het gaat hier om de telefoon van Oppo, en om precies te zijn de OPPO Find X5. Dit is een super stijlvolle Android telefoon, met een achterkant van glas en een voorkant van zogenaamd Gorilla Glass. Hij kan dus tegen een stootje, iets wat fijn is met een scherm van maar liefst 6,55 inch. Een sterke batterij, hoge resolutie en goede camera; alles zit er op en eraan. En ook nog eens voor een goede prijs, wat wil je nog meer.

2. Google

Wist je dat Google ook zelf succesvolle telefoons maakt? De Google Pixel 7 Pro is een ontzettend goede koop op dit moment wanneer je dol bent op het Android besturingssysteem, maar wel een keer een ander merk wilt dan Samsung. De telefoon dateert uit 2022 maar is toch nog steeds helemaal van nu. Een mooi design, 6,7-inch scherm en met vier camera’s. Dat is toch alles wat je wilt in een telefoon? Deze telefoon is zeer geschikt wanneer je graag series of films onderweg op je telefoon kijkt, maar ook voor de vlogger of YouTuber is dit een geschikt exemplaar. Je kunt namelijk met zeer specifieke functies foto’s goed bewerken. Een ideale functie voor het social media-tijdperk waarin we leven. Ook de beveiliging is uiteraard op orde en het besturingssysteem is razendsnel. Een topper in zijn soort!

3. Xiaomi

Een merk wat ook niet heel bekend is maar wel zeer goede telefoons aflevert, is Xiaomi. Hun nieuwste model (de Xiaomi 12) is een compacte telefoon die eenvoudig in je broekzak past, hij is namelijk 152,7 millimeter lang en 69,9 millimeter breed. De kleuren op het scherm van de Xiaomi 12 maken vooral indruk, ondanks het kleine scherm is hij dan ook zeker geschikt om een serie op te kijken. Ook de Ultra Night camera zorgt voor een prachtige beleving, de kleuren zijn niet van echt te onderscheiden. En al heb je een lege batterij dan is er nog geen man overboord, deze is binnen no-time namelijk weer opgeladen. In een uur kun jij weer verder!

Kortom, dat een Samsung telefoon de enige optie is wanneer je verslingerd bent aan het Android systeem is echt niet waar. Er zijn ook andere merken die van dit systeem gebruikmaken en serieus kunnen concurreren met Samsung. Vergelijk alle opties en mogelijkheden en verzeker jezelf zo van een toptelefoon voor de komende jaren.

 

Personnel