Sim only: dit is waarom het zo populair is 

Als je een sim only abonnement hebt, dan betaal je enkel en alleen voor de kosten die je verbruikt. Je betaalt dus niet nog voor een telefoon erbij. Wil je onbeperkt bellen, sms’en en internetten? Dan betaal je daarvoor. Heb je genoeg aan 100 belminuten en sms’en zonder internet. Dan kies je hiervoor. Steeds meer mensen kiezen voor sim only en wij vertellen jou in deze blog hoe dat komt. 

Een sim only abonnement is goed voor je portemonnee. Maar dat niet alleen. Er zijn meer voordelen. Zo is het dus ook heel flexibel. Bij een abonnement waarbij je een telefoon krijgt, zit je er minimaal 2 jaar aan vast. Let op: je krijgt nooit meer een telefoon. Bij een abonnement waar een telefoon bij zit, zijn de kosten van de telefoon opgenomen in de abonnementskosten. Je betaalt dus als het ware een telefoon af. Omdat het vaak om een dure en spiksplinternieuwe telefoon gaat. Kun je je voorstellen dat de prijs voor een abonnement met een telefoon duurder is dan een sim only abonnement. 

We hebben de punten waardoor een sim only abonnement populair is vandaag de dag al kort benoemd. Maar laten we eens dieper in gaan op de vraag waarom een sim only abonnement zo populair is. 

1.    Duurzaamheid van een sim only abonnement

Allereerst is een sim only abonnement heel duurzaam. Hoe komt dat? Dat komt omdat je veel langer met een telefoon doet wanneer je kiest voor een sim only abonnement. Kies je namelijk elke 2 jaar voor een nieuw abonnement met een nieuwe telefoon? Dan is je oude telefoon waarschijnlijk nog niet helemaal op. Misschien wil je graag het nieuwste van het nieuwste. Dat kan een reden zijn, maar dit is niet heel duurzaam. Langer met je telefoon doen is beter voor het milieu. In een telefoon zitten namelijk heel veel grondstoffen. Deze grondstoffen zijn schaars. 

Zou houd je je telefoon netjes met een telefoonhoedje.

2.    Flexibiliteit van een sim only abonnement 

Je kunt uit verschillende sim only abonnementen kiezen. Zo kan je kiezen voor een abonnement van 2 jaar. Vaak betaal je dan de laagste prijs per maand, omdat je je langer verbindt met het bedrijf. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld maar 1 jaar een abonnement te betalen. Wil je helemaal flexibiliteit ervaren? Dan kun je er ook voor kiezen dat je maandelijks een sim only abonnement kunt afsluiten. 

3.    Betaalbaarheid van een sim only abonnement 

We zeiden het net al eventjes. Maar een sim only abonnement is goed betaalbaar. Dat komt omdat je enkel en alleen betaald voor de telecomdiensten die je wilt gebruiken. Denk aan bellen, sms’en of internetten. Gebruik je minder? Dan betaal je minder. Gebruik je meer? Dan betaal je meer. Maar je betaalt nooit meer dan wanneer je een abonnement met een telefoon hebt. Omdat, zoals we jou net hebben verteld, geen extra kosten voor de telefoon hebt. Op deze manier kun je jezelf ervan verzekeren dat je een betaalbaar abonnement hebt zonder poespas. 

Je telefoon lang goed houden? Zo laad je de batterij van je telefoon op.