Dit moet je weten als je schoonheidsspecialiste wil worden 

Waarschijnlijk ben je bij deze blog terecht gekomen omdat je heel graag schoonheidsspecialist wil worden. Misschien wil je zelfs je eigen schoonheidssalon starten. Wij geven je de tips die je nodig hebt bij de start als schoonheidsspecialist. 

Je lichaam is een tempel. Of je nu net moeder bent geworden en goed voor je lichaam wil gaan zorgen of je bent een bodybuilder. Allemaal hebben we weleens een schoonheidsspecialist nodig. Zou jij graag mensen willen helpen met hun uiterlijk? Dan kan je de opleiding schoonheidsspecialiste gaan doen. Heb je deze afgerond, of wil je on-the-side alvast wat spullen aanschaffen voor je eigen salon? Dan is dit het artikel voor jou!

Wat voor opleiding moet ik volgen? 

Er zijn tegenwoordig enorm veel opleidingen om schoonheidsspecialist te worden. Natuurlijk is het altijd zoeken naar de juiste. Hierboven (in de introductie) hebben we een link verwerkt voor één van de betere opleidingen voor schoonheidsspecialisten in Nederland, deze opleiding wordt aangeboden door Wellness Academie. Tijdens zo’n opleiding leer je meer over het menselijk lichaam maar ook spullen waar je mee gaat werken als schoonheidsspecialiste. Zo is de één klant allergisch voor bepaalde stoffen en wil de ander liever alleen vegan producten op zijn of haar lichaam. Dit is iets dat je binnen een opleiding allemaal leert. Ga dus niet zomaar zelf aan de slag. 

Dit heb je nodig in een standaard schoonheidssalon 

Speciaal voor jou hebben we op een rij gezet wat je nodig hebt in een standaard schoonheidssalon. Als beginner wil je misschien niet gelijk veel geld uitgeven, maar eerst geld gaan verdienen. Dit zijn artikelen die je zeker nodig gaat hebben: 

Behandelstoel 

Je wil ervoor zorgen dat jouw klant zich prettig voelt. Maar ook dat ze tijdens een behandeling goed kunnen ontspannen. Daarom is een behandelstoel ook het duurste wat jij zal aanschaffen. Dus kosten soms tot wel 3000 euro voor een hele goede. Maar voor 500 euro kan je ook uit de voeten. 

Bijzettafel 

Zorg ervoor dat je een handige bijzettafel aanschaft. Het liefst één die je makkelijk kan verrijden en bijvoorbeeld er even bij kan zetten tijdens de behandeling. Hier kan je al je verzorgingsproducten op zetten en zo heb je nooit je handen vol! Essentieel om erbij te hebben. 

Zadelkruk 

Wanneer je weleens bij de tandarts bent geweest dan ken je de zadelkruk. Dit is een kruk die gemaakt is om comfortabel en ergonomisch op te zitten. Deze zadelkruk wil je 100% zeker hebben wanneer je gaan starten met je eigen schoonheidssalon. 

Wat kost een eigen schoonheidssalon?

We hebben onder in dit artikel ook nog een extra lijst gemaakt met de artikelen die je nodig hebt voor een schoonheidssalon. Hierbij krijg je ook een prijsindicatie. Zo weet je waar je moet beginnen. 

Behandelstoel                                     € 500 tot 3000

Stoelhoezen                                       € 30 tot 150 

Zadelkruk                                            € 30 tot 400

Bijzettafel                                           € 40 tot 450

Prullenbak                                          € 15 tot 100

Artikelen voor tijdens je behandeling

Handdoekenwarmer                          € 70 tot 400 

Kompresdoek                                     € 3 tot 40

Handdoeken (groot & klein)              € 20 tot 100

Schoonheidsproducten                     € 0 tot 1000

Verlichting                                         € 50 tot 500

Hiernaast kan je natuurlijk ook nog denken aan wandplanken en vitrines. Je moet je schoonheidssalon ook leuk gaan aankleden. Heb je er ook nog een wachtruimte bij, dan moet je weer denken aan stoelen en tijdschriften. De prijzen hierboven staan voor een standaard behandelkamer zonder te veel poespas.