Hoe wordt het kiezen van eetkamerstoelen een fluitje van een cent?

Een eetkamerstoel, een belangrijke stoel in jouw keuken of leefruimte, je zit er namelijk meerdere keren per dag op, tijdens het ontbijt, tijdens de lunch of tijdens het avondeten. Maar misschien ook wel voor een gezellige babbel met je gezin of een heerlijk aperitief onder vrienden. Een eetkamerstoel moet bovendien goed zitten, want je wilt natuurlijk niet dat de stoel die je dagelijks gebruikt niet comfortabel is. Wij geven je alvast enkele tips waar je op moet letten wanneer je nieuwe eetkamerstoelen gaat kopen.

De eettafel speelt een rol in de aankoop van de eetkamerstoelen

Meten is weten, de eettafel opmeten is dus een goed idee voor je naar de winkel rijdt voor nieuwe eetkamerstoelen. Meet hoe hoog de tafel is, hoe hoog het tafelblad is, maar zeker ook de dikte van het tafelblad. Je moet namelijk de eetkamerstoelen onder de tafel kunnen schuiven. Ook moet je rekening houden met de tafelpoten van de eettafel, je wilt namelijk niet dat je maar 2 stoelen onder een eettafel voor 6 kunt schuiven omdat de poten van de eettafel in de weg zitten. Het is dus belangrijk om te weten hoe en waar je poten zich precies bevinden.

Een armleuning: ja of nee?

Een andere belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is, gaan we wel of niet voor een armleuning. Een armleuning is handig en geeft vaak meer support aan een eetkamerstoel. Wel let je vooral bij eetkamerstoelen met een armleuning er op dat de eetkamerstoelen nog steeds onder de tafel kunnen. Meet zeker en vast de eetkamerstoelen op voor je ze koopt, op die manier weet je zeker dat ze passen. Als je echt kiest voor comfort dan is een armleuning een zeer goede keuze.

Diepte van de eetkamerstoel

Natuurlijk wil je goed zitten in een eetkamerstoel let daarom ook goed op de diepte van de eetkamerstoel, het is wel belangrijk dat de eetkamerstoel mooi de vorm van jouw lichaam vormt. Je mag dus niet volledig wegzakken in de stoel. Zorg er ook voor dat de stoel niet te laag zit, dan is het moeilijk om houding aan te nemen bij het eten. Ook is het aangenaam wanneer je voeten de grond kunnen raken, zorg dus ook dat je stoel niet te hoog is.

Het onderstel van de eetkamerstoel

Voor het onderstel van de eetkamerstoel zijn er eindeloos veel keuzes. Je vind er namelijk op vier poten, maar ook vind je er met gekruiste poten of op wieltjes. Natuurlijk is het belangrijk dat de stoelen makkelijk te verschuiven zijn en niet al te zwaar zijn, dit maakt het handig wanneer je bijvoorbeeld onder de tafel wilt stofzuigen.

Kies voor een eetkamerstoel die bij je past!

Het voornaamste is natuurlijk dat je voor een eetkamerstoel kiest die niet alleen goed zit, maar ook mooi in jouw interieur past. Kies een leuke kleur, een toffe stof en vooral een eetkamerstoel waar jij je goed bij voelt.

Personnel