Anale seks: een spannende boost aan je seksleven

Taboedoorbrekend willen we het graag over het volgende hebben: anale seks. Want wie zijn of haar – laten we wel wezen – seksleven een boost wilt geven, komt uit op anale seks. En dat is niet gek, want rondom je anus zitten heel veel zenuwuiteinden. Het stimuleren van deze zenuwen zorgt voor extra gevoel. Maar… hoe pak je dat nu aan? Wij vertellen het jou in deze blog!

Zowel mannen als vrouwen zijn nieuwsgierig naar anale seks. Dat is niet gek, want het is even anders dan anders. Je moet bijvoorbeeld de anus klaarmaken, denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van buttplugs of het masseren van de anus met de vingers. Een goede voorbereiding is met anale seks wel gewenst!

Gevoelige plek

Want misschien heb je weleens een onprettige ervaring gehad met anale seks. Bijvoorbeeld omdat iemand te snel ging tijdens het voorspel of omdat er verkeerd werd gericht. Dit kan juist averechts hebben gewerkt omdat het zeer deed. Je anus is extreem gevoelig en moet daarom als het ware worden opgewarmd voor anale seks.

Het is goed om anale seks goed voor te bereiden. Zorg er daarom voor dat jullie allebei schoon zijn. Fris gedoucht maakt de kans op infecties kleiner. Er zitten nu eenmaal meer bacteriën rondom de anus. Als je een paar uur voor jullie seks hebben naar de wc bent geweest voor een nummer 2, hoef je nergens bang voor te zijn. De ‘leidingen’ zijn dan als het ware schoon.

Belangrijk: glijmiddel, condooms en tijd

Wissel nooit van anale seks naar vaginale seks. Hierdoor loopt je heel erg de kans op infecties en dat wil je natuurlijk voorkomen. Wat je wel zou kunnen doen is een condoom gebruiken, zodat je kan wisselen van condoom wanneer je van standje wisselt.

Wat ook belangrijk is om te weten dat een anus niet vochtig wordt wanneer je opgewonden raakt. Zoals met penis en de vagina natuurlijk wel gebeurt. Gebruik daarom altijd een glijmiddel wanneer jullie voor anale seks gaan.

Niet alleen voor de vrouw kan een buttplug prettig zijn, maar ook voor de man. Dat komt omdat een buttplug ook druk geest op de prostaat. Een heel gevoelig onderdeel van de mannelijke erogene zone!

Meer tips nodig? Bekijk deze video!