5X Romantische en persoonlijke cadeau ideeën

Bijna alles in het leven draait om de liefde. Of in ieder geval, het meest onbetaalbare deel. Liefde is het enige in de wereld wat zich vermenigvuldigt door het te delen. Want zijn het niet de loved ones om je heen die het leven zo leuk maken? Niet gek dan ook dat die soms eens in de watten gelegd moeten worden. Misschien door ze iets kleins te geven, door ze een compliment te geven, een keer een klusje voor ze doen of als verassing bloemen of chocolade voor ze mee te nemen, maar je kunt het ook iets groter aanpakken. En de leukste cadeaus zijn natuurlijk die met een persoonlijke touch.

  1. Personaliseren kun je leren

Cadeautjes krijgen met een persoonlijke touch is direct leuker. Al is het maar een mok met een foto van jullie erop: iedere koffie smaakt lekkerder. Beloofd. Zelfs al geef je je lief twee badjassen met jullie initalen erop, dan is een grote kater makkelijk te overleven met een gezellig badjas-dagje. Persoonlijk is uniek en uniek is speciaal. Ook koffers met eigen initialen (zoals Queen of Jetlags of Negin Mirsalehi ze hebben) zijn niet alleen een echt hebbeding, maar ook nog eens hartstikke handig op de bagageband. Je weet in ieder geval zeker dat het de jouwe is.

  1. Liefje, liefje aan de wand…

Wanneer je een mooie foto laat afdrukken en hem op een prominente plek hangt van jullie beiden kun je elk moment weer opnieuw genieten van dat moment. Laat een foto op canvas, linnen of plexiglas (geschikt voor buiten) printen door een professionele drukkerij en je geliefde kan altijd even naar jullie spieken als ze je mist. Is dat niet romantisch?

  1. Love letters

Honderden jaren geleden deed je je liefde betuigen maar op één manier: met woorden. Niet via je stem, maar op papier. Nog steeds is er weinig romantischer dan een liefdesbrief in de bus krijgen. Mocht je geen schrijfwonder zijn, dan hebben we eerder op Vrouwpedia geschreven over romantische quotes.

  1. Geografische liefdesreis

Je herkent het vast wel: een paar plekjes (in Nederland of het buitenland) zijn echt júllie plekje. Daar hebben jullie elkaar bijvoorbeeld leren kennen, voor het eerst gezoend of dacht je voor het eerst aan hem/haar. Hoe leuk is het om iemand een reisje cadeau te doen langs al jullie lovespots? Maak er nog een klein gidsje bij met een paar zinnen uitleg om je partner’s geheugen weer op te frissen.

  1. Breng een serenade

Heb je een gouden keel? Lucky you! Dan kun je natuurlijk een liefdesliedje voor iemand zingen. A lá Romeo en Julia. Niet zo’n nachtegaal maar kun je wel goed je woorden op papier zetten? Vraag dan of iemand je wil helpen en het misschien wel voor jou wil zingen. Loop even rond op het conservatorium en waarschijnlijk vind je wel zo’n helpende hand. Een serenade is natuurlijk het getuigen van je liefde op een manier die je lief niet snel zal vergeten.