Zo kun je ook trouwen: Alternatieve ideeën voor een niet traditionele trouwerij

Geen zin in een traditionele bruiloft dan kies je wellicht voor een thema bruiloft om het feest onvergetelijk te maken. Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden voor het kiezen van een thema en het moet binnen het budget blijven, dit is voor de een wat makkelijker als voor de ander. Dan moet het ook nog bij je gasten passen, maar dat gaat vaak samen met de smaak van het bruidspaar. We hebben vijf bruilofts thema’s geselecteerd die buiten het traditionele lijstje vallen.

Films

Wanneer het bruidspaar dol is op films en popcultuur ligt het voor de hand om voor dit thema te gaan. Kies een bepaalde film of genre om je aan te houden, en vraag aan de gasten of ze in deze stijl verkleed kunnen komen een ook een object hieraan gerelationeerd meenemen. Dit zorgt voor genoeg gespreksstof en is zeker leuk wanneer de bruiloftsgasten elkaar nog niet zo goed kennen. Het menu kan ook hierop aangepast worden en dansen op in een filmset, geweldig.

Thema’s zijn eindeloos. Western thema misschien? Altijd al een excuus willen hebben om die cowboy boots te willen kopen dat is dit je kans. Kun je meteen een instructeur in-line dancing inzetten, hartstikke leuk om aan het begin van het feest de mensen op de dansvloer te krijgen. The Godfather is ook een thema dat goed bij een bruiloft gebruikt kan worden met sigaren, rode rozen en italiaans eten. Dan zijn er altijd nog de hardcore fans van Starwars, Lord of the Rings waar het thema heel specifiek kan worden.


Poker glamour

Komen de ideen al naar boven? Denk aan, zwart rood, glamour, misschien jaren twintig, zo is dit thema helemaal in. Met poker als een van de snelst groeiende kaart sporten in Europa ook in Nederland, is dit een goede optie voor diegenen die van een spelletje houden. Er zijn een hoop professionelen en amateurs die aan toernooien meedoen. Bij het spel zitten er tot wel acht mensen aan een tafel, een goede manier om zo de gasten bij elkaar te brengen.

Maak van iedere tafel een pokertafel met poker chips, kaarten en een groene ondergrond, de taart kan ook helemaal in stijl. Laat de gasten hun fantasie losgaan met poker glamour. Organiseer een paar mini tournooien zodat de gasten onderling mixen. Kies dan wel voor het spel variant Texas Hold’em, dit is de meest bekende en gespeelde versie van poker. Natuurlijk kun je het feest ook uitbreiden met ander casino vermaak.

Muziekstijlen

Dit is niet persé een heel specifiek thema, en misschien ook niet zo heel uniek (denk aan disco thema) maar zeker leuk om te gebruiken voor een thema bruiloft. Het muziek thema is gemakkelijk toe te passen, vooral als je een niet té specifiek thema wil hebben zodat je het voor jezelf en je gasten makkelijk maakt.

Uitnodigingen kunnen helemaal in stijl, kies je dresscode of niet, de DJ kan helemaal los. Een leuke herrinering voor de gasten na de bruiloft is een memory stick met het thema lied van het feest of een selfie video waar het bruidspaar een karaoke van hun favoriete lied zingt.

Reizen

Nog een thema met oneindig veel mogelijkheden. Je kunt het algemeen houden en denken aan vliegtuigjes, paspoorten als uitnodiging, wereldkaarten de tafel indeling op naam van de continenten en culturele objecten.

Het bruidspaar kan een klein reisjournaaltje maken van hun favoriete reiservaringen. De bruidstaart kan worden geinspireerd op de smaken van het favourite land van het koppel. En kunnen de gasten raden naar de bestemming van de huwelijksreis naar aanleiding van aandenkens en souvenirs die op de trouwlocatie verspreid staan.

Carnaval

Thema carnaval voor de mensen die van begin tot eind nonstop een feest willen bouwen. Gasten, bruidskoppel en bediening komen niet onder de verkleedpartij uit. Je kunt voor carnaval in Rio gaan of het meer in de Brabantse regio zoeken en daar kledij en muziek op aan passen. Nog een losmaker onder de gasten kan zijn om het feest gemaskerd te laten beginnen.
Wat de decoratie betreft hoef je niet alleen Carnaval gerelateerde items te gebruiken maar kun je ook helemaal gek gaan met bont gelkeurde bloemen en zo ook het thema Carnaval je eigen flair meegeven.

Met taart en drankjes kun je ook 101 kanten op, in Brabant hebben veel steden hun eigen typische drankje, zoals Tilburg met de Schrobbelaer.

Bij alle bovengenoemde themas kun je met kleinere en grotere budgetten werken. Wees creatief kies het hoofd thema, en werk vanaf daar naarbeneden. Na de ceremonie zijn er drie dingen belangrijk: goede locatie, muziek, en eten. Locatie is decoratie, uitnodigingen.

 

Personnel