Zo lang mogelijk doen met inkt? 5 Tips

Printen we moeten het allemaal. Waar jij op je werk belangrijke bestanden moet uitprinten, zal je thuis eerder denken aan concertkaartjes of kleurplaten. Wat het vervelendste is aan al dat geprint, is dat de kosten best op kunnen lopen. Dit kan jij voorkomen door de onderstaande tips ter harte te nemen.

1. Koop goede cartridges

Bij goedkope cartridges kan het zijn dat ze snel leeg zijn. Vaak zijn ze niet helemaal gevuld omdat je niet de volle mep betaald. Je bespaart natuurlijk op kosten, maar uiteindelijk levert het je niks op. Soms is de inktkwaliteit ook stukken minder. Ga bijvoorbeeld voor een hp inkt 301, deze gaan altijd lang mee en leveren goede kwaliteit af.

2. Print dubbelzijdig

Wanneer jij dubbelzijdig print bespaar je op het papier. Je kan dit bij een hp printer altijd gemakkelijk instellen en dit kost je helemaal geen extra tijd. De printer zal bedenken hoe het papier er vervolgens weer in moet. Een kind kan de was doen.

3. Kies een klein of dun lettertype

Als je kiest voor een dun lettertype kan dit een hoop inkt schelen. Soms tot wel 15% tot 20%. Ook wanneer je in een groter lettertype print zal je meer inkt verbruiken en je papier gebruik zal omhooggaan. Kies om te besparen dus ook voor kleinere lettertypes.

4. In conceptkwaliteit uitprinten

Je kan bij een programma als Word kiezen voor het printen in conceptkwaliteit. Deze kwaliteit zorgt ervoor dat je in een minder hoge resolutie print. Dit scheelt je soms al 50% aan printerinkt.

5. Kies voor navulbare inktpatronen

Bij het kiezen voor navulbare inktpatronen betaal je geen extra kosten voor de cartridge. Je hebt in iedere stad of dorp in Nederland wel een punt waar je jouw cartridges kan bijvullen. Ook levert dit gelijk minder afval op, dus twee vliegen in één klap.

Nog veel andere manieren

Er zijn nog genoeg andere manieren om de kosten te drukken. Negeer bijvoorbeeld de printer wanneer hij een waarschuwing afgeeft. Vaak zit er nog voldoende in de cartridge. Even schudden en klaar. Ook het printen in grijstinten levert je geld op. Zo heb je veel manieren om zo min mogelijk geld uit te geven aan inktpatronen.