Zo kom je ontspannen de feestdagen door 

Maak je je nu al lichtelijk zorgen om de feestdagen. Want feestdagen staan garant voor stress, drukte en vooral weinig ontspanning. Toch? In deze blog willen we jou laten zien dat het ook echt anders kan. In deze blog geven we jou 5 tips om ontspannen de feestdagen door te komen. 

Zeker in december lijkt de verwachting ontzettend groot. Het móét leuk, gezellig, sfeervol en feestelijk zijn. Je outfit móét on fleak zijn en bovenal móét het eten lekker zijn. Laten we vooropstellen dat jij zeker niet moet. Zodra je het woordje moet verandert in mag, wordt het direct al wat zachter. 

1.    Maak het jezelf makkelijk

Oké, we gaan moeten dus veranderen in mogen. En dan komt er direct ook wat meer lucht vrij. Eén van de makkelijkste manieren om het jezelf makkelijk te maken, is door niet te ingewikkeld te willen. Houd je van koken en krijg je daar veel energie van? Zeker doen! Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de voorbereiding over meerdere dagen uit te smeren. Houd je vooral van makkelijk? Kies dan voor de optie: gourmetschotel bestellen. Zo hoeft iedereen enkel aan tafel te komen, maak alles wat met een lekkere salade en wat groentes. En je hebt een ontspannen kerst of oud en nieuw. 

Wil je de lekkerste gourmet recepten vinden? Online kun je je hart ophalen! 

2.    Plan ruimte in 

De grootste valkuil die elk jaar wordt gemaakt, is dat alle feestdagen tot aan de nok toe zitten volgepland met familiebezoekjes en andere gezelligheid. Leuk, maar je wordt er ontzettend moe en overprikkeld door. De oplossing? Plan ruimte voor jezelf en je gezin in. Dat kan zijn dat je pas in de namiddag bij familie aankomt, zodat je de ochtend voor julliezelf hebben. Maar je kan ook om het jaar wisselen. Het ene jaar zitten jullie bij die kant van de familie en het jaar erop bij de andere kant van de familie. 

3.    Ga offline 

Heb jij met de feestdagen genoeg aan je eigen familie, vriendin en gezin? Wat fijn! Ga daarom met de feestdagen heerlijk offline. Zo kun je heerlijk omgaan in de gezelligheid dat plaatsvindt in het hier en nu. Zonder externe prikkels van buitenaf. 

4.    Neem tussen kerst en oud en nieuw vrij 

Tussen kerst en oud en nieuw is het eerlijk om een paar dagen vrij te zijn. Zo hoef je niet oververmoeid op je werk te verschijnen. Maar kun je juist die dagen tussen kerst en oud en nieuw gebruiken om uit te rusten, lekker thuis aan te rommelen en jezelf klaar te maken voor het nieuwe jaar. 

5.    Introduceer derde kerstdag 

Is kerst echt een familiefeest? Absoluut! En zo kan derde kerstdag, de dag na tweede kerstdag, een dag zijn voor vrienden. Ga lekker samen de kroeg in of organiseer een huisfeestje. Vier feest met de familie die je zelf hebt gekozen, namelijk je geliefde vrienden. Vaak laad je daar juist weer van op! 

Heb je nou nog lekkere én makkelijke hapjes nodig voor de feestdagen? Bekijk dan deze video!