Alles wat je moet weten over een borstvergroting

De druk rondom een schoonheidsideaal is in deze generatie hoger dan ooit. Door sociale media worden wij dagelijks met ideale plaatjes geconfronteerd van modellen met een prachtig lichaam en gezicht. Niet alleen meiden voelen de druk van het schoonheidsideaal, maar ook mannen. Blijkbaar zijn dertig tot veertig procent van de mannen ontevreden over hun lichaam. Je kunt door bijvoorbeeld naar de sportschool gaan zelfverzekerder voelen over je eigen lichaam. Maar niet alles aan je lichaam kun je trainen als je er ongelukkig mee bent. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van je borsten. Heb jij weleens gedacht aan een borstvergroting? Als dit een droom voor je is, is een veilige borstvergroting bij een betrouwbare kliniek ontzettend belangrijk. Het kan anders namelijk vele negatieve gevolgen met zich meebrengen. Maar wat moet je allemaal weten over een veilige borstvergroting? In dit artikel hebben wij alles hierover op een rijtje gezet.

Kosten

Want wat zijn nou precies de kosten van een borstvergroting? Het is belangrijk om allereerst een kliniek uit te zoeken die transparant is over de tarieven. Je wilt namelijk niet aan het eind van de rit voor onverwachte kosten komen te staan. Het is wel zo fijn als je weet waar je aan toe bent. Veel klinieken bieden een all-in prijs aan, waarbij alle kosten inclusief zijn. De kosten van een borstvergroting is afhankelijk van het soort implantaten waar je voor kiest. In het algemeen is een borstvergroting met ronde implantaten het goedkoopst. Bij een kliniek zoals de Wellness Kliniek Genk kun je verwachten dat een ronde siliconen prothesen tot 500cc ongeveer €2900 kost. Maar wat kost een borstvergroting als het groter dan 500cc betreft? Dan kun je denken aan een kostenplaatje van €3700. Een borstvergroting met anatomische implantaten is in het algemeen duurder dan een borstvergroting met ronde implantaten. Het is verstandig om je eerst goed te verdiepen in welke hoeveelheid nodig is om jouw ideale cupmaat als eindresultaat te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld voor en na foto’s van anderen bekijken om je zo je eigen wensen inzichtelijker te maken. Iemand anders is je namelijk al voor geweest, dus het is zonde dat je hier niet gebruik van maakt!

Veiligheid

Het is belangrijk om een betrouwbare en veilige kliniek uit te kiezen als je geïnteresseerd bent in esthetische chirurgie. De chirurgen moeten namelijk officieel gecertificeerd zijn om jou te behandelen. Dit zorgt er ook voor dat de littekens minimaal blijven en de operatie goed verloopt. Een betrouwbare en veilige kliniek maakt ook gebruik van de beste implantaten op de markt. Bovendien is het verstandig om te kijken welke implantaten het best bij jouw lichaam passen. Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt, maar ook ná de operatie is het belangrijk dat je gekozen hebt voor een goede en betrouwbare kliniek. Er geldt namelijk bij betrouwbare klinieken een garantie op borstimplantaten, die zelfs tot 10 jaar nog geldig zijn. Zo kun je 10 jaar na data van je operatie nog teruggaan als je problemen ondervindt met je implantaten. Kies daarom de kliniek goed uit, want je wilt er natuurlijk het liefst zo lang mogelijk nog plezier van ondervinden.