Zelf een bureau maken doe je zo!

Ben je al lang op zoek naar het perfecte bureau, maar lukt het maar niet om deze te vinden? Maak er dan zelf een! Een bureau maken hoeft echt niet moeilijk te zijn. Wij geven je in deze blog tips om een eigen bureau te maken.

Waar moet het bureau komen?

De eerste stap is bepalen waar het bureau moet komen. Zo kan jij het bureau precies op maat gaan maken. Zijn het geen standaardmaten? Dan is dat geen probleem. Koop een tafelblad bij de bouwmarkt en zaag deze eventueel op maat met een afkortzaag. Mocht je dit te veel werk vinden, dan kun je het blad ook bij de bouwmarkt op maat laten zagen. Tip: ga voor een houten tafelblad en niet voor een gelamineerde. De gelamineerde kan namelijk niet meer op maat gezaagd worden.

Vervolgens heb je twee schagen (tafelpoten) nodig. Deze kun je ook bij de bouwmarkt kopen, maar kun je ook aanschaffen bij IKEA. Het leuke aan een eigen bureau maken, is dat je alle onderdelen zelf kunt uitkiezen. Zo wordt het bureau dus helemaal naar jouw smaak.

Het bureau in elkaar zetten

Zet de schagen neer op de plaats waar je de werkplek wilt hebben. Leg het tafelblad erop en het bureau is eigenlijk al klaar. Met dit bureau heb jij een goede basis voor je thuiswerkplek! Als je voor schagen hebt gekozen, komt er dus geen boor aan te pas, doordat de houtenplank zo zwaar is en de schagen vaak breed is dit niet nodig. Heb je voor andere tafelpoten gekozen? Dan moeten deze waarschijnlijk wel even vast geboord worden.

Thuiswerken

Dan is het nu tijd om je eigen bureau te gaan inrichten. Door de coronacrisis zijn we massaal gaan thuiswerken. Om optimaal thuis te kunnen werken, is het hebben van een goed bureau echt een must. Je kunt het bureau nog uitbreiden door er ladekastjes onder te zetten of planken boven te hangen. Ook is het goed om een lekkere bureaustoel te kopen. Waarschijnlijk breng jij veel tijd door achter je bureau en dan wil je wel lekker zitten. Kijk ook eens of je nog andere dingen in de ruimte kunt aanpassen. Voor een goede concentratie kun je de studeerkamer bijvoorbeeld in een rustige kleur verven.