Eerste hulp bij het kiezen van een vloerkleed

Een vloerkleed is praktisch en voegt ook nog eens sfeer toe aan je interieur. Met dit item kun je van alle losse onderdelen in een ruimte een geheel maken. Daarnaast zorgt het voor warmte in huis én comfort. Wij hebben een aantal tips zodat jij het perfecte vloerkleed kunt kiezen.

Hoe kies ik een vloerkleed?

Bij het uitzoeken van een vloerkleed zijn er een aantal punten om op te letten. Formaat, materiaal en stijl zijn de belangrijkste, maar ook de functie is bepalend bij het maken van de juiste keuze. Moet het kleed koude voeten voorkomen? Moeten er kinderen op kunnen spelen? Of moet het juist dé blikvanger van een ruimte zijn.

Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

De standaardmaten van een vloerkleed zijn vaak 170cm x 240cm, 200cm x 300cm en 250cm x 350cm. Om te kijken welke maat voor jouw ruimte geschikt is, kun je het beste kranten op de grond leggen in de maat van het vloerkleed. Zo kun je goed zien of dit de juiste maat is. Neem eens een kijkje op vloerkleed bij Webkarpet, om te zien of jouw ideale kleed ertussen zit.

Welke vorm vloerkleed?

De meeste mensen gaan voor een rechthoekig vloerkleed, maar wist je dat er veel meer vormen zijn? Er is zo veel meer mogelijk. Als je een ruimte hebt die niet vierkant of rechthoekig is, kan een vierkant kleed erg mooi staan. Ook kun je kleden combineren. Het is helemaal hip om een rechthoekig kleed te combineren met een rond kleed. Leg het ronde exemplaar deels over het rechthoekige kleed en zet op het ronde stuk een mooie stoel. Heb je veel rechte lijnen in huis? Dan kan een rond kleed dit doorbreken. Daarnaast geven ronde vormen vaak veel warmte en sfeer.

Welk materiaal vloerkleed?

Vloerkleden zijn er in veel verschillende materialen. Je hebt natuurlijke materialen zoals katoen, wol en kokos. Of synthetische materialen zoals kunststof, polyester of rubber. Een wollen kleed is het populairst. Dit materiaal is eenvoudig te onderhouden, omdat wolvezels geen vuil aantrekken. Hierdoor blijft het kleed lang mooi en fris van kleur. Het kan wel een beetje pluizen, dus zorg ervoor dat je een goede stofzuiger in huis hebt.