5x leuke en originele cadeaus voor je vriendinnen!

Vind je het lastig om een leuk en bovenal origineel cadeau te vinden voor één van je vriendinnen? Of wil je je beste vriendin graag eens in het zonnetje zetten met een speciaal geschenk?  Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het lastig is om met iets te komen dat aan al je eisen en wensen voldoet. Een bloemetje of gebak is al snel heel afgezaagd en een fles wijn of sterke drank idem. 

Om je te helpen bij het vinden van een leuk en origineel cadeau hebben wij een vijftal ideeën uitgewerkt waar je wellicht inspiratie uit kunt opdoen! Benieuwd naar meer? Lees dan snel verder!

1. Workshop sushi maken

Liefde gaat door de maag zegt men altijd. Dus als je écht wilt laten zien hoeveel je om iemand geeft, dan is lekker eten de oplossing. Een workshop sushi maken is een leuke activiteit waarbij je lekker eten kunt combineren met actief bezig zijn en het leren van een nieuwe vaardigheid. In dit voorbeeld benoemen we sushi, maar er zijn natuurlijk nog tal van andere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een workshop koken in het algemeen, of juist drinken zoals een workshop cocktails maken! 

2. Vriendenboekje

Een ander leuk cadeau dat altijd goed in de smaak valt is een vriendenboekje. Ja, je leest het goed! Het vriendenboekje kennen we natuurlijk allemaal nog wel van de basisschool, maar ook op latere leeftijd is de nostalgie van een vriendenboekje ontzettend leuk! Daarnaast is het een cadeau waarvan je zeker weet dat niet iedereen hem zal geven. En om het nog leuker te maken kun je zelf alvast de eerste pagina’s vullen! Zo wordt het cadeau nog persoonlijker en het schetst ook alvast een voorbeeld voor de volgende die in het boekje mag schrijven.

3. Museumkaart

Het klinkt misschien saai en ouderwets, maar een museumkaart is weer helemaal hip! Je denkt bij een museum waarschijnlijk al snel aan een stoffig oud gebouw vol met geschiedenis, en daar is natuurlijk  helemaal niks mis mee. Maar ook wanneer je dit type museum niet interessant vindt, zijn er nog genoeg andere die wellicht wel bij je passen! Denk aan een museum met moderne kunst of een Instagram museum!

4. Chocoladereep met eigen ontwerp of smaak

Ik hoor het je al denken “nou, wat origineel een chocoladereep”. Maar wacht even, we hebben het hier namelijk niet over een doorsnee chocoladereep, maar juist over een variant die je helemaal naar eigen wens kunt samenstellen. Bij Tony Chocolony kun je bijvoorbeeld zelf de smaak van je reep bedenken. En bij merken als Milka en Merci kun je zelf aan de slag met het ontwerpen van een unieke en persoonlijke verpakking. Zo maak je je reep helemaal eigen!

5. Verjaardagskalender

En tot slot onze laatste tip, ééntje uit een misschien wel onverwachtse hoek. We willen als laatste namelijk een verjaardagskalender met je delen. Allereerst sluit deze natuurlijk heel mooi aan als cadeau voor een verjaardag, maar ook als spontane verassing is een verjaardagskalender ontzettend leuk om te geven en ook iets wat altijd van pas komt. Je kunt hierbij natuurlijk ook weer kiezen om het een persoonlijke twist te geven met een eigen ontwerp, maar je vindt online ook heel veel leuke kalenders die je kant-en-klaar kunt bestellen. Wel zo makkelijk! 

Personnel