Wat maakt een sieraad elegant? 5 tips om er altijd chic bij te lopen

Waarom kopen we wel vaak een nieuwe outfit, maar een stuk minder vaak nieuwe sieraden? Sieraden lijken ondergewaardeerd, terwijl ze eigenlijk erg belangrijk zijn voor het afmaken van jouw look. Sieraden zorgen er niet alleen voor dat jij stralend voor de dag komt, je voelt je er ook nog eens een stuk zelfverzekerder door. Daarom geven wij 5 tips om er altijd chic bij te lopen!

Waarom een sieraad?

De hoofdreden voor het dragen van sieren is om jezelf mooier te maken én jezelf te versieren. Dit kan je een zelfverzekerder gevoel geven. Naast een nieuwe outfit, naar de kapper gaan en je opmaken is het omdoen van sieraden dus ook een manier om jezelf te uiten. We kunnen ons voorstellen dat het lastig is om te kiezen tussen al die verschillende sieraden. Daarom helpen wij een handje door een aantal handige tips te geven.

Tip 1: Hoe draag je armbanden

Het dragen van grote armbanden is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen vinden dit irritant omdat het vaak verschuift. Je kunt er echter ook voor kiezen om je arm te versieren met een subtiel chic armbandje. De laatste tijd is het erg hip om meerdere kleine armbandjes met elkaar te combineren.

Tip 2: Goud, zilver of rosé

Zilver, goud of rosé: welke kleur sieraden past het beste bij jouw stijl? Dit hangt af van verschillende factoren. Volg deze stappen om erachter te komen voor welke kleur jij het beste kunt gaan. De eerste stap is het bepalen van je huid ondertoon. Dit kun je doen door de aderen onder je huid te bekijken. Heb je een blauwige kleur, dan heb je een koele ondertoon en staan zilveren sieraden je beter. Meer een groenige kleur aderen? Dan heb je een warme ondertoon en kun jij (rosé)gouden sieraden heel goed hebben. Ook je haarkleur kan een goede indicator zijn. Heb jij blauwe of groene ogen en platina of askleurige tinten in je haar? Dan heb je een koele ondertoon en dus: zilver! Heb jij bruine ogen en gouden of koperen tinten in je haar? Dan kan je het beste voor gouden sieraden gaan.

Tip 3: Versier je oren

Piercings in je horen zijn helemaal hip! Je kunt zo veel meer dan één paar oorbellen inhangen. Je oren vol hangen is dan ook een echte trend! Een tragus,helix of daith piercing, alles is mogelijk voor jouw nieuwe oorpiercings. Vind je het lastig om een keuze te maken? Laat je dan inspireren via Instagram en Pinterest. Beide staan vol met prachtige voorbeelden.

Tip 4: Houd je sieraden schoon

Als je geld hebt uitgegeven aan een paar mooie sieraden is het natuurlijk wel zaak dat ze mooi blijven. Je wast je kleding ook om het weer schoon en fris te krijgen, maar waarom doen we dat niet bij onze sieraden? Maak je sieraden daarom geregeld goed schoon. Hierdoor blijft jouw sieraad altijd mooi en sprankelend. Je kunt je sieraden schoonmaken met huishoudelijke producten, maar voor het beste resultaat kun je een professionele poetsdoek gebruiken. Kijk ook eens naar andere tips om je sieraden mooi te houden.

Tip 5: leg de aandacht op de goede plek

Check bij iedere outfit waar de aandacht vooral ligt. Heb je een topje aan die wat lager is uitgesneden? Dan staan een aantal kettingen erg mooi. Heeft de top een drukke print, hou het dan wat rustiger en doe maar een ketting om. Is de top basic, dan kun je best uitpakken met veel verschillende kettingen!