Houten jaloezieen of bamboe jaloezieen: zo maak je de keuze!

Houten jaloezieen zijn populairder dan ooit. Kijk maar eens in jouw straat en tel hoeveel mensen voor deze houten vorm van raamdecoratie hebben gekozen. Dat zijn er vast en zeker een hoop. Het is modern, sfeervol, stijlvol, stoer.. Wat wil je nog meer?! Toen ik mijn houten jaloezieen wilde bestellen, kwam ik erachter dat dit type jaloezieen niet alleen van hout worden gemaakt, maar ook van bamboe. Hoe kies je dan de juiste variant? Wij helpen je daarbij!

Het grote verschil tussen houten en bamboe jaloezieen

Het zal je niet verrassen als we zeggen dat houten jaloezieën op maat van hout worden gemaakt en bamboe jaloezieen op maat van bamboe hout worden gemaakt. Dat lijkt me duidelijk. Wat veel mensen niet weten, is dat deze twee materialen twee totaal verschillende uitstralingen hebben.

Houten jaloezieen worden namelijk van Lindehout gemaakt. Dit type hout wordt gekozen omdat het materiaal eenvoudig te bewerken is. Schuren, lakken en klaar! Dit type jaloezie heeft daarom ook niet die karakteristieke houtnerf, maar zorgt wel voor een rustig geheel in je interieur. Dit type jaloezie kan in vrijwel elke kleur gelakt worden.

Bij bamboe jaloezieën is dat net even anders. Dit materiaal is namelijk wat moeilijker om te bewerken. Het natuurlijke effect blijft hiermee behouden. De optie aan verschillende kleuren is daarmee wel direct kleiner dan bij de houten variant. In de bamboe lamellen zie je daarentegen wel die karakteristieke houtnerf. En dat geeft direct extra karakter aan je interieur.

Kleur bepalen met gratis kleurstalen

Raamdecoratie is vrij kostbaar. Vooral als je er niet 100% tevreden mee bent. Daarom raden bedrijven je altijd aan om gratis kleurstalen aan te vragen. De kleur op je beeldscherm wijkt namelijk altijd wel iets af van het origineel. En met de gratis kleurstalen kun je eenvoudig vergelijken welke kleur lamel het beste past bij je kleur op de muur, je meubels en bij de sfeer die je wil creëren.

Twijfel je over de kleur? Kijk dan eens rond op Pinterest of Instagram om te kijken wat mensen met een soortgelijk interieur hebben gekozen. Interieur influencers hebben er echt oog voor. En beter goed gejat dan slecht bedacht, toch?!

Personnel