Vrouwen en poker: dit is wat je moet weten

Er zijn natuurlijk een aantal bekende vrouwelijke pokeraars. Denk aan Christina Lindley, Beth Shak en Tiffany Michelle. En deze groep succesvolle pokeraars wordt steeds groter. Wat zorgt ervoor dat vrouwen nou zo goed zijn in pokeren? Wat is het succes van vrouwelijke pokeraars en wat kunnen mannen hiervan leren? We vertellen het jou in deze blog.

Allereerst blijft het een feit dat er nog steeds maar weinig vrouwen mee doen aan grote pokertoernooien. Het grootste gedeelte van wat er aan de tafel komt te zitten, zijn mannen. Gek, want er zijn een hoop vrouwen die grote winst hebben behaald uit het spel. Vrouwen- en mannentoernooien worden in de toekomst waarschijnlijk wel steeds meer met elkaar gemixt. Wat natuurlijk een goede ontwikkeling is.

Wat we ook zien is dat steeds meer vrouwen gokken bij een online casino, zoals Gokgids.nl.

Wat is poker?

Poker is een ingewikkeld kaartspel waarbij je meer dan alleen geluk moet hebben. Het spel moet goed uitgevoerd worden. Als deelnemer moet je veel kennis hebben van bijvoorbeeld de regels, maar ook van speciale strategieën. Maar dat niet alleen, als deelnemer moet je er ook voor zorgen dat je de tegenstander juist weet te beoordelen. Alleen op deze manier kun je met de pot ervan doorgaan. Vaak wordt er om flink grote bedragen gepokerd, omdat je geld inzet. Maar je kunt ook een pokerset aanschaffen en daarmee gaan oefenen.

Wat maakt vrouwen goede pokeraars?

Allereerst blijkt uit onderzoek dat de capaciteit van de vrouw vaak wordt onderschat door een man. Vaak kunnen vrouwen hier slim op inspelen door de inzet te verhoren. Vrouwen bluffen daarnaast vaak minder vaak dan mannen. Omdat pokeren echt gebombardeerd was als een mannenspel, zie je ook veel haantjesgedrag tijdens het spel onderling. Vrouwen voelen deze behoefte minder.

En dan zijn er nog een aantal eigenschappen die veel vrouwelijke pokeraars hebben. Allereerst hebben ze een goed gevoel van mensenkennis. Ze kunnen hun tegenstanders goed inschatten en passen hierop hun spel aan. Op deze manier zie je dat veel vrouwen gebruikmaken van hun intuïtie. Een onderbuikgevoel dat beter is afgestemd bij vrouwen dan bij mannen. Strategieën en regels kennen vrouwen vaak goed uit hun hoofd. Maar kunnen ook goed schakelen tussen deze twee. Om zo de juiste tactiek uit te stippelen.

Wil jij leren pokeren?

Pokerface. Dat is natuurlijk een begrip in de pokerwereld. Een juiste pokerface zorgt ervoor dat je tegenstanders niets kunnen aflezen van jouw gezicht. Zowel mannen als vrouwen vinden dit een lastig onderdeel van pokeren. Want hoe kijk je als je kaarten heel slecht blijken te zijn. En hoe houd je je emoties in toon als je juist wel denkt te gaan winnen. Een pokerface zorgt ervoor dat jij geen inzicht in jouw kaarten én techniek geeft.

We zien steeds vaker dat vrouwen onderling beginnen met pokeren. Organiseer daarom eens een gezellige avonden met vrienden én vriendinnen. Alleen op deze manier kunnen we deze interessant sport én spel meer gemixt maken. En kun je alle regels en strategieën goed onder de knie krijgen. En vergeet niet te werken aan je pokerface natuurlijk!