carnaval vieren

Alles wat je moet weten over carnaval vieren

Wil je op een leuke manier carnaval vieren? Dan is het ook belangrijk dat je hiervoor geschikte carnavalskleding uitzoekt. Met de juiste outfit kun je namelijk helemaal de show stelen.

Waarom vieren we carnaval

Carnaval is origineel een rooms-katholiek feest. In Nederland wordt carnaval het meest gevierd in Brabant. De datum staat niet vast omdat het in verbinding staat met Pasen. 40 dagen voor Pasen wordt er gevast. Om zich voor te bereiden op dit vasten, wordt voor die 40 dagen eerst 3 dagen carnaval gevierd.

Verkleden en optochten

Tegenwoordig staat carnaval ook heel erg bekend om zijn gekke outfits en bijzondere optochten. Mensen kunnen dagen in de voorbereiding van carnaval steken. Hoe gaan ze dit jaar weer verkleed en wat doen ze voor de optocht? Hoe gekker hoe beter!

Zo kun je verkleed gaan als piraat, prinses of kikker. Ook is het leuk om als man verkleed te gaan als vrouw, of andersom. Je kunt hiervoor carnavalskleding gebruiken of gewoon kijken wat je thuis in de kast hebt hangen en hoe je dit op een goede manier kunt mixen. Het hebben van schmink is ook een goede toevoeging omdat je hier je gezicht ook goed mee kunt veranderen.

Gekker is beter

Carnaval is niet een feest om eens gewoon normaal te doen. Nee, hoe gekker hoe beter met carnaval. Ook worden alle oudhollandse liedjes weer uit de kast getrokken. Om je goed op carnaval voor te bereiden, is het dus een goed idee om je klassiekers te kennen. Dan kan je uit volle borst meezingen als het eenmaal zo ver is.

Carnavalskleding

Om goed voor de dag te komen met carnaval, dan is carnavalskleding heel erg belangrijk. Het is leuk om voor deze gelegenheid eens wat speciaals uit de kast te trekken. Om echte carnavalskleding aan te schaffen kun je het beste naar een speciaalzaak hiervoor gaan, zoals bijvoorbeeld Fop&Feestwinkel in Valkenswaard.

Personnel