Voorbereiden op een avondje uit

Hoe fijn is het om na een lange werkweek er een avond op uit te gaan. En nee, je hoeft niet per se de clubs onveilig te maken, voor een hapje buiten de deur is het ook leuk om jezelf mooi aan te kleden.

In deze blog lopen we gezamenlijk de stappen van de voorbereiding met je door. We lopen alle stappen, van make-up tot aan kleding, met je door.

Stap 1: Douchen

Ietwat voor de hand liggend, maar zeker niet onbelangrijk. Een lekkere douche voor je avondje uit zorgt niet alleen voor een schoon lichaam. Het draagt eveneens bij aan je ontspanning. Je kan onder de douche alvast een planning maken voor wat je denkt aan te willen doen. Daarbij kies je een leuke haarstijl en eventueel wat make-up. Een tijdsplanning is daarbij ook wel relevant.

Stap 2: Make-up

Allereerst, make-up. Het kiezen van de juiste make-up kan soms overweldigend zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat het belangrijkste is dat jij je er comfortabel bij voelt. Er bestaan ook sites met filterfuncties, zoals bij de make up van Zalando. Dat maakt de keuze wat minder groot en behapbaar.

Begin je make-up met een goede basis, zoals een primer en een foundation. Vergeet niet om concealer te gebruiken om eventuele oneffenheden en kringen onder de ogen te verbergen. Als je eenmaal een egale basis hebt, kan je beginnen met het toevoegen van kleur aan je gezicht. Een mooie blush en een subtiele highlighter geven je een gezonde gloed. Kies je daarna voor een smokey-eye of een simpelere look met wat eyeliner en mascara? Een mooie lippenstift kan je look afmaken. Het is leuk als de kleur hiervan terugkomt in je outfit.

Stap 3: Haar

Je hoeft er niet te lang bij stil te staan, maar dat mag natuurlijk wel. Aan jou de keuze! Als je van plan bent om te gaan dansen, dan is het handig om te gaan voor iets dat goed blijft zitten. Een strakke knot of een vlecht zijn hiervoor goede opties. Liever los haar? Geen probleem. Met een beetje volume en textuurspray ben je er zo. Haarlak en een goede borstel zijn je beste vrienden bij het stylen van je haar.

Stap 4: Kleding

Misschien heb je nog ergens een verdwaalde Fashioncheque liggen voor een nieuwe outfit, of pak je iets uit de kast. Kies in ieder geval iets waarin je je comfortabel voelt en waarin je jezelf kunt zijn. Vaak geldt er bij een bepaalde gelegenheid een dresscode. Dat geeft je al iets meer een idee in wat voor richting je moet kijken. Een mooie jurk met hakken is altijd een goede optie, maar ook een pantalon met een blouse kan heel chic zijn. Te strakke of te losse kleding wil je liever vermijden. Dit zal ervoor zorgen dat je jezelf niet zo zelfverzekerd en comfortabel voelt tijdens de avond.

Breng de parfum aan op je pols, achter je oren en in je nek. Volgens ons ben je nu ready to go. Geniet, maak plezier en ontspan tijdens je avondje uit.