Op zoek naar 5 leuke dingen voor een weekendje Vlieland?

Een vakantiehuis Vlieland huren voor het gezin is natuurlijk een van de leukste dingen die je maar kunt doen. Dit kleine eiland in het noorden van ons land zorgt dan ook altijd wel voor een hoop plezier. Het staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving, rustige sfeer en natuurlijk om de schilderachtige landschappen. Wil je een reis naar Vlieland maken? In dit artikel vind je de top 5 dingen die je echt niet mag overslaan tijdens je vakantie!

Bezoek de stranden

Vlieland heeft enkele van de mooiste stranden van Nederland. Het eiland heeft meer dan 12 kilometer aan witte zandstranden, met kristalhelder water en een adembenemend uitzicht. Of je nu wilt zonnebaden, zwemmen of gewoon een strandwandeling wilt maken, Vlieland heeft voor elk wat wils. Enkele van de beste stranden op het eiland zijn Badstrand, Posthuysstrand en Kroon’s Polders. Ook gelijk een stuk rustiger dan op de andere eilanden. Dat is toch een stuk handiger dan een Hotel Terschelling reserveren in het hoogseizoen.

Verken de natuurgebieden

Vlieland staat bekend om zijn gevarieerde en prachtige natuur. Hier vind je verschillende natuurgebieden waar je echt heerlijk kunt wandelen. Een van de populairste natuurgebieden op het eiland is de Vliehors. Dit i seen kilometerslange zandvlakte waar allerlei bijzondere vogels leven. Een natuurgebied wat je echt niet mag missen is het Vlielandse Bos. In dit bos kun je prima wandelen en fietsen, heerlijk voor de ontspanning.

Neem een kijkje bij de vuurtoren

De vuurtoren van Vuurduin is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden die je kunt vinden op Vlieland. Deze historische vuurtoren is meer dan 100 jaar oud en is open voor het publiek. Bezoekers kunnen naar de top van de vuurtoren klimmen en genieten van een prachtig panoramisch uitzicht over het eiland en de Noordzee. Ook vind je in de toren een klein museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van de vuurtoren.

Maak een ritje met een paardenkoets

Een van de meest unieke manieren om Vlieland te verkennen is met een paardenkoets. Dit vervoermiddel is een geweldige manier om het eiland te ontdekken en de historische sfeer zelf te ervaren. Tijdens de rit kun je achterover leunen en ontspannen terwijl je gids je meeneemt langs de mooiste plekjes van het eiland. Ook erg leuk voor de mensen die met kinderen op vakantie gaan!

Geniet van de vele restaurantjes

Vlieland is ook nog eens een eiland met heel wat lekkere restaurantjes om een hapje te eten. Het eiland staat bekend om zijn verse zeevruchten. Deze worden dagelijks vers door lokale vissers gevangen, lekkerder dan dit vind je vrijwel nergens anders. Enkele van de populairste gerechten op Vlieland zijn gerookte paling, oesters en mosselen. Naast zeevruchten zijn er ook talloze andere lokale lekkernijen om te proberen. Probeer bijvoorbeeld eens de heerlijke Vlielandse cranberrylikeur of bestel het bekende Juttersbitter biertje als je op het terras zi!