Uitpakken met kerstboomversiering? Doe het dit jaar anders

De dagen worden korter, je moet je winterjas aan, want buiten wordt het kouder… December komt om de hoek kijken. Gelukkig is er geen nood aan de man, want binnen maken we het gezellig met de feestdagen. Hier hoort natuurlijk kerstversiering bij, maar ben jij wel klaar met de standaard kerstballen en kerstlampjes? Gelukkig zijn er genoeg opties voor alternatieve kerstversiering. Lees snel verder om je te laten inspireren.

 

Begin bij je voordeur

Natuurlijk wil je je huis van binnen gezellig maken met de feestdagen, maar vergeet de voordeur niet. Als je een mooie krans aan de voordeur hangt, gecombineerd met bijvoorbeeld een guirlande, dan maak je er iets ontzettend feestelijks van. Mensen die bij je aanbellen of op bezoek komen, krijgen gegarandeerd een warm gevoel van een mooi versierde voordeur. Heb jij een tuinpad? Dan kun je het nog meer aanzetten door leuke lantaarns met waxinelichtjes te plaatsen, of door het tuinpad met een lichtslinger te accentueren.

Around the corner

Misschien heb je al eens een leuke houten kerstboom gespot? Wil je een houten kerstboom kopen? Dan zie je vast een platte houten kerstboom voor je, die je in huis overal wel neer kunt zetten. Maar wat dacht je van handig gebruik van je muur? Je kunt een steigerhouten kerstboom maken die je precies op een hoekmuur laat omklappen. De helft van de kerstboom bevindt zich op de ene kant van de muur, en de andere helft op de andere kant van de muur. Heb je nog steigerhout liggen? Dan is het erg sfeervol om er met een boor gaatjes in te boren, kerstlampjes achter de planken te verwerken en de ‘around the corner’-kerstboom op die manier te laten oplichten. Natuurlijk kun je nog veel meer leuke dingen doen met een lege muur. Denk bijvoorbeeld aan een washi tape kerstboom. Je plakt het tape op de muur en klaar is je kerstboom. Ook geen gedoe met naalden dit jaar, nog een positieve bijkomstigheid.

 

All stars

Vergis je niet, je hoeft het heus niet heel moeilijk te maken! Pak een mooie glazen vaas, doe hier wat mos in en hang er wat kleine, schattige sterretjes in. Succes verzekerd. Soms zijn het de kleine dingen, die al een intens kerst- en wintergevoel op kunnen roepen. Het is overigens ook super sfeervol om een vaas te vullen met dennenappels en met lichtjes. Kies dan lichtjes op batterij, dat werkt het handigst.

 

Creatief met sneeuwpoppen

Een leuke en creatieve manier om de tafel te dekken, die ook nog eens kidsproof is, is door van borden sneeuwpoppen te maken. Hoe je dit doet? Leg twee borden boven elkaar op tafel, de grootste onder en een kleinere boven. Leg wat blauwe bessen of dropjes op het onderste bord in een verticaal rijtje bij wijze van knopen. Drapeer een servet als sjaal tussen de twee borden in. Gebruik ook weer twee blauwe bessen of dropjes om twee ogen te maken op het bovenste bord. Maak van een wortel een neusje. Leg boven het bovenste bord een mes verticaal en leg daarboven een servet neer, klaar is de hoed van de sneeuwpop. Dit is een super creatieve manier om de tafel te dekken en dit ziet jouw bezoek vast en zeker niet aankomen. Een leuke verrassing voor een gezellig kerstdiner.

 

Kerstballen in de hoofdrol

Als je aan kerstballen denkt, dan zie je ze waarschijnlijk automatisch in de kerstboom hangen. Maar wist je dat je met kerstballen super veel kanten op kunt en creatieve creaties voor de ultieme kerstsfeer kunt maken? Stop jouw kerstballen bijvoorbeeld samen met een lichtslinger in glazen doosjes voor een speels effect. Als je geen ruimte in huis hebt voor een kerstboom, kun je ook een fijne kerstsfeer met alleen kerstballen creëren. Het is ook zeer goed mogelijk om een zwevende kerstboom van alleen kerstballen te maken, die je aan het plafond hangt. Je zorgt hiermee voor een echte eye-catcher in huis.

 

Paastak wordt kersttak

Als je geen zin hebt in een kerstboom, dan heb je misschien wel zin in een kersttak. Iedereen is wel bekend met de paastak, maar waarom zou je zo’n tak niet ook gewoon met kerstmis neerzetten? Doe wat leuke kerstornamenten in de takken en je hebt in een handomdraai een stukje kerst op tafel of de vensterbank gecreëerd.

 

Hippe boomstam

Als je ergens een boomstamschijf op de kop kunt tikken, dan kan die zeer goed dienst doen als alternatief kerststuk. Decoreer de boomstamschijf met wat dennentakken en kerstballen, of kerstlampjes. Heel gezellig zo’n leuk, modern kerststukje op tafel, vind je ook niet?

 

Letterbak

Ken je het nog van vroeger, een letterbak? Dit is een bak met allemaal vakjes. Doe leuke decoratie in ieder vakje en hang eventueel kerstlampjes over het geheel. Klaar is jouw unieke kerstversiering! Na kerst kun je de letterbak uiteraard gebruiken voor andere snuisterijen waar het bezoek naar kan kijken en waar je zelf ook van kunt genieten.

 

Wijnglazen op z’n kop

Als je wijnglazen over hebt, ondanks het servies dat je nodig hebt voor het kerstdiner, dan kun je ze gebruiken als alternatieve kerstversiering. Draai ze op hun kop over wat leuke kerstornamenten en kerstballen heen. Dat ziet er feestelijk uit!

 

Goede binnenkomer

De eerste klap is een daalder waard, wordt vaak gezegd. Vergeet daarom jouw entree of halletje absoluut niet in je kerstdecoratieplan op te nemen. Maak je hal bijvoorbeeld gezellig met traditionele kerstkleuren: groen en en rood. Iedereen zal zich direct in de kerstsfeer wanen.