Top 5 plastische chirurgie ingrepen

Het wordt steeds normaler om iets aan je lichaam te laten doen als je niet tevreden bent. Was het vroeger nog een taboe, ook om erover te praten, tegenwoordig komen steeds meer mensen hier openlijk voor uit. Maar welke plastische chirurgie ingrepen zijn nu het meest populair? Je leest het in deze top 5.

1. Ooglidcorrectie

Deze ingreep wordt steeds vaker uit medische noodzaak gedaan. Met hangende oogleden zie je er namelijk niet alleen ouder en vermoeider uit; je wordt er vaak ook letterlijk vermoeid van. Het openhouden van je ogen kost hierdoor namelijk meer energie en dat kan vermoeidheid en hoofdpijn opleveren. Wanneer de oogleden (deels) over de pupil hangen in ontspannen toestand, dan wordt de operatie vergoed. Maar de meeste mensen kiezen er al eerder voor om een ooglidcorrectie uit te laten voeren, omdat ze er al eerder last van hebben.

2. Fillers

Volle lippen staan voor jeugdigheid en worden als sexy gezien. Ben jij niet gezegend met mooie volle lippen, dan kun je ze laten opvullen. Wanneer je ouder wordt, kunnen je lippen minder volume krijgen. Ook dat is op te lossen met fillers. De behandeling is relatief eenvoudig en snel, er komt geen mes aan te pas. Wel is het effect tijdelijk: de fillers lossen op waardoor je na verloop van tijd weer even een touch-up nodig hebt.

3. Botox

We willen allemaal oud worden, maar er oud uitzien is een ander verhaal. Waar botox tot jaren terug vooral gebruikt werd bij migraine of overmatig transpireren, waren de bij-effecten van een rimpelloze huid ook wel heel prettig. Nu is het wel de kunst om het niet te heftig te laten doen: je wil er niet uitzien als Nicole Kidman in haar uitdrukkingsloze jaren! Gelukkig snapt bijna elke cosmetisch arts dit tegenwoordig ook en wordt ervoor gezorgd dat je nog wel mimiek overhoudt, maar wel een paar jaar jonger en frisser oogt.

4. Borstvergroting

Het is niet heel verrassend dat de borstvergroting in de top 5 van cosmetische ingrepen staat. Deze stond jaren geleden nog een stuk hoger. De ingreep werd populair door Pamela Anderson, één van de eerste celebrity’s die er openlijk voor uitkwam haar borsten te hebben laten vergroten. Inmiddels laten elk jaar tienduizenden vrouwen hun borsten vergroten. De trend is hier ook wel dat het er natuurlijk uit moet zien; je moet bij een vrouw niet direct in de gaten hebben dat ze haar borsten heeft vergroot. En er zijn tegenwoordig ook vrouwen die juist hun implantaten laten verwijderen, zoals Victoria Beckham en Chrissy Teigen.

5. Facelift

Last but not least in deze lijst is de facelift. Bij deze ingreep wordt de huid van het gezocht strakker getrokken waardoor rimpels verminderen of verdwijnen. Vaak wordt ook de hals meegenomen, omdat het anders minder natuurlijk oogt. Dat is namelijk ook hier het devies: het is niet de bedoeling dat je er strakgetrokken uitziet, maar wel jonger en frisser. Naast de traditionele facelift zijn er tegenwoordig ook mini-facelifts, waarbij bijvoorbeeld de wangen worden opgetrokken. Deze ingrepen zijn dan een stuk minder ingrijpend, wat sowieso een trend is in de cosmetische chirurgie: zo min mogelijk snijden en toch een mooi resultaat.