5 Parfum Trends voor 2021

Een outfit is niet af zonder accessoires én een lekker geurtje. En net als mode is parfum een product van klassiekers en trends. Om jou op weg te helpen bij je keuze hebben wij de 5 parfum trends voor 2021 voor je op een rijtje gezet.

De klassieker

Met een échte klassieker zit je altijd goed. Het is vaak een vertrouwde geur waar jij je goed bij voelt. Deze geur is dan ook perfect voor de momenten dat je je zelfverzekerd wil voelen maar je dat misschien niet bent, denk aan aan eerste date of een belangrijk zakelijk gesprek. De meest iconische geur is waarschijnlijk Chanel no. 5, maar er zijn tal van klassiekers, van licht tot zwaarder. Zo heeft beauty merk Estée Lauder verschillende klassieke geuren in het assortiment, geschikt voor elk moment.

Eenvoudige geuren

Nu we onze handen continu wassen en desinfecteren, lijken we een eenvoudige geur ineens weer te gaan waarderen. Niet zo gek, aangezien we dit in de jaren ’90 ook deden, na een decennium van overweldigende geuren à la Poison. En laten de ’90 nu een enorme inspiratie zijn voor het huidige modebeeld, daar past een clean geurtje bij. Denk aan een uniseks parfum als CK One bijvoorbeeld.

Duurzaamheid

Als er een algemene trend is waar we al een tijdje niet meer omheen kunnen, dan is het wel duurzaamheid. Van onze meubels tot onze kledingkast en van ons eten tot cosmetica: we willen steeds meer duurzamere keuzes maken. Niet zo gek dus dat we ook op parfumgebied een trend zien die daarmee te maken heeft. Maar hoe kies je nu een duurzaam parfum? Het gaat vooral om hoe het parfum gemaakt wordt en waar de grondstoffen (voor het product én de verpakking) vandaan komen. ‘Natuurlijk’ betekent niet per definitie duurzaam, maar hoe meer producenten open zijn over hun proces, hoe beter dat is. Ook met een duurzame verpakking, bijvoorbeeld van gerecycled glas en papier, kan er een steentje bijgedragen worden aan de toekomst van onze aarde.

Innovatie

Tegenover de klassiekers staat een trend van vernieuwing en innovatie. Het gaat dan niet zozeer om de geur zelf, maar vooral over de manier van hoe je die geur draagt. Denk aan sprays die laagjes van verschillende parfums aan kunnen brengen, voor een unieke en persoonlijke mix van geuren. Ook geuren in vaste vorm, gels in pennen etc. zijn innovaties die we meer en meer gaan zien. En een deel van die innovaties zal zeker ook een duurzame inslag gaan hebben, een win-win situatie dus.

Geur in huis

Naast dat je jezelf in een lekker luchtje hult, zijn we ook steeds bewuster van hoe ons huis ruikt. Dit komt mede omdat we hier meer tijd doorbrengen dan ooit en geur invloed heeft op ons gemoed en humeur. Geurkaarsen en huisparfums zijn dus niet aan te slepen en dat zal ook wel zo blijven voorlopig. Hierbij komen ook steeds meer luxe geuren op de markt, die zeker niet zouden misstaan als parfum voor de mens. Ook hier komt innovatie om de hoek kijken, in de vorm van nieuwe diffusers die zelfs met een app te bedienen zijn.