Mooi en praktisch op weg met toffe fietstassen

Wil je even boodschappen gaan doen bij de supermarkt op fietsafstand, maar heb je geen zin om op de terugweg moeilijk te doen met die zware boodschappentas aan je stuur? Dan is een fietstas natuurlijk de ultieme oplossing. En ze zijn niet alleen praktisch, ze kunnen ook nog eens hartstikke leuk zijn. Je hebt ze namelijk in alle soorten en maten!

Om erachter te komen wat voor fietstas je het beste kunt aanschaffen, is het eerst en vooral handig om even na te gaan waarvoor je de fietstas precies wilt gebruiken. Wil je hem bijvoorbeeld gebruiken voor je zware boodschappen, voor je werklaptop, of misschien zelfs voor complete bagage omdat je op fietsvakantie gaat? Als je dit op een rijtje hebt, kun je iets gerichter zoeken naar de tas die jij nodig hebt.

Klein of groot

Je hebt verschillende soorten fietstassen. Zo heb je kleintjes die je aan je stuur of onder je zadel kunt bevestigen. Dat is bijvoorbeeld handig om een reparatiesetje in op te bergen, zodat je onderweg meteen een lekke band kunt verhelpen. Maar ook voor een EHBO-setje, een regenpak of een klein lunchpakket. Daarnaast heb je grotere fietstassen. Die kunnen meer gewicht dragen en daar kun je dus ook meer spullen in stoppen.

Dubbel of enkel

In die laatste categorie heb je ook nog eens keuze tussen dubbele of enkele fietstassen. Vaak worden die aan je bagagedrager gemonteerd. De dubbele fietstas heeft natuurlijk in totaal een grotere inhoud, dus die is handig als je veel spullen mee moet nemen. Het voordeel aan een enkele fietstas is dan weer dat die vaak afneembaar is. En dat is ideaal wanneer je naar werk fietst en niet veel meer mee moet nemen dan je laptop en een lunchpakket.

Waterdichte trekkingtas

Als je op een fietsvakantie gaat, wordt het overigens aangeraden om een speciale trekking fietstas aan te schaffen. Die zijn iets steviger en je kunt er ook veel meer bagage in opbergen. Omdat je graag wilt dat je kleren droog aankomen op de plaats van bestemming, is het ook verstandig om goed te kijken naar het materiaal. Een waterdichte fiets is wel zo handig. Zeker als je in Nederland blijft of er in één van onze buurlanden op uit trekt.

Stoer en stylish

Het oog wil natuurlijk ook wat, dus is het niet meer dan logisch dat je op zoek gaat naar vooral ook mooie fietstassen. Dat je zo sportief bent om met de fiets te gaan, betekent natuurlijk niet dat je als een ANWB-sufferdje over de weg moet. Gelukkig zijn fietstassen er tegenwoordig in alle kleuren van de regenboog en kun je vaak ook kiezen tussen allerlei vrolijke printjes. Wat dacht je van bordeaux rood, olijfgroen, of zwart met grijze stipjes? Nu hebben we in ieder geval 1 praktisch probleem gecoverd – maar hoe kun je nu in een kort rokje fietsen? Gelukkig is daar glamour to the rescue! Nu dat probleem ook opgelost is, raden wij de iconische little black dress aan, zodat je stoer, stylish en praktisch je fietstocht kunt voorzetten.