De leukste gratis spellen voor vrouwen

Schiet-, race- en andere actiespellen zijn over het algemeen geen favoriet bij de vrouwelijke gamers. Maar gelukkig zijn er ook een hoop spellen die wél op vrouwen zijn afgestemd. En wij hebben de leukste voor je op een rij gezet. Het beste van al? Ze zijn ook nog eens gratis te spelen via Android en iOS. Olé!

Covet Fashion

Wie gek is op mode moet Covet Fashion zeker eens proberen. Het wordt de ‘number one fashion game’ genoemd voor mobiele apparaten. Spelers kunnen een model aankleden met bestaande modemerken. Vervolgens kunnen de online stylistes elkaars combinaties beoordelen, deelnemen aan stylingwedstrijden en daarmee prijzen winnen die je kledingkast weer verder aanvullen. En in tegenstelling tot jezelf uitleven in de winkelstraat, kost het shoppen van kleren in dit spel geen écht geld!

Township

Altijd al eens de burgemeester willen zijn van je eigen stad? Dat kan in Township. Leg de straten aan, ontwerp de gebouwen, zorg voor het nodige groen door bomen te planten, doe investeringen en verkoop je eigen producten. Elke keer wanneer je een nieuw level behaalt, krijg je weer een stuk nieuw land. En nieuwe mogelijkheden. Na een tijdje kun je zelfs je eigen dierentuin bouwen.

Homescapes

Homescapes is een zogenaamd match-3 videogame, waarbij de speler wordt uitgedaagd om een huis te decoreren. Hoofdrolspeler in het spel Austin, vraagt om je hulp bij het herinrichten van zijn ouders’ huis. Koop nieuwe accessoires, plak een fris behangetje aan de muur en haal nieuwe meubels in huis. In ieder leven krijg je weer een andere ruimte voor je kiezen. Het perfecte spel voor dames die van interieurstyling houden.

Board Kings

Board Kings klinkt door het woordje ‘koning’ wellicht een tikje grootser dan het in feite is. In het digitale multiplayer bordspel speel je namelijk met hele schattige figuurtjes. Je kunt het spel spelen met je vrienden en familie. Iedereen krijgt zijn eigen bord – dat wel wat weg heeft van Monopoly – en je beweegt je daar op voort door de dobbelstenen te gooien. Je kunt gebouwen kopen op je bord, maar let op indringers! Want zij kunnen zomaar jouw land, geld en gebouwen stelen.

Home Street

Op zoek naar een goede vervanger voor de Sims die je gratis kunt spelen op je telefoon? Home Street is de oplossing. Net als in het welbekende computerspel kun je je eigen personages creëren, hun huizen bouwen en inrichten. Om vervolgens te gaan socializen met de buren en een baan te zoeken waarmee je weer kunt verbouwen en nieuwe kleren kunt kopen. Extra leuk aan dit spel zijn de wekelijkse toernooien en sociale events waarmee je exclusieve prijzen kunt winnen.

Fruitautomaat

Geef he maar toe: in een kroeg of speelhal kun je niet voorbij een fruitautomaat lopen zonder op een paar knoppen te drukken. Op je telefoon, je tablet of je laptop hoef je je niet in te houden. Op internet vind je gemakkelijk een hele collectie van gratis fruitautomaat spellen. Heerlijk tijdverdrijf en als je wat geld durft in te zetten, kun je er nog wat leuks aan overhouden ook!