Leuke tips om iemand te verrassen voor de 50e verjaardag

De vijftigste verjaardag is bijzondere gebeurtenis en daar mag best bij stilgestaan worden. Dus is er iemand in je omgeving die binnenkort deze magische leeftijd mag bereiken, dan is het wel zo leuk om diegene ook te verrassen. Met deze leuke tips gaat dat zeker lukken!

50 is het nieuwe 40

Vroeger was je met 50 ‘echt oud’ maar de vijftiger van nu is vitaler dan ooit en staat vaak nog midden in het leven. Die zit niet achter de geraniums maar doet nog allerlei leuke dingen, gaat erop uit en werkt nog vol levenslust.

Toch is de traditie van een pop er nog steeds één om in ere te houden, gewoon omdat het ook een leuk geintje is. Je kunt een Abraham of Sarah huren en deze op de grote dag in de tuin plaatsen bijvoorbeeld, maar het is ook leuk om deze op de werkplek neer te zetten (moet de jarige job wel gaan werken op die dag natuurlijk!). Dan denken ze bij het weggaan ’s ochtends dat ze wegkomen zonder pop in de tuin, maar worden ze later alsnog verrast!

Surprise!

Wanneer de jarige zelf geen feest organiseert of denkt het klein te kunnen houden, dan is een surpriseparty altijd een leuke manier om iemand te verrassen. Daarbij is het wel belangrijk dat je zeker weet dat de jarige dat ook kan waarderen, niet iedereen houdt van verrassingen of grote feesten. Is dat het geval, dan wil dat niet zeggen dat je niets kunt doen.

Zo zou je de jarige wel een datum kunnen geven zodat die zich wel kan voorbereiden. En houd je het feest bescheiden als je weet dat iemand dat prettig vindt. Er zijn genoeg mogelijkheden om voor elke wens iets te organiseren.

Themafeest

Themafeesten zijn helemaal hot, denk aan een feest met een decennium als thema. Voor een vijftigjarige kun je bijvoorbeeld de seventies als thema kiezen, of de 80’s omdat dat de tijd was dat ze voor het eerst gingen stappen en daar dus goede herinneringen aan zullen hebben.

Maar ook de favoriete vakantiebestemming kan prima fungeren als thema voor een geslaagd feest. Zorg voor versiering en muziek passend bij het thema en je bent al een heel eind op weg voor een spetterend feest!

Wine & dine

Je kunt de jarige ook verrassen met een heerlijk diner, gecombineerd met bijvoorbeeld een wijnarrangement. Dit kun je zo luxe en bijzonder maken als je wil en natuurlijk ook zo groot als je wil: van een klein groepje gasten tot lange tafels vol geliefden, familie en vrienden, het kan allemaal. Doe het op locatie of bij iemand thuis of in de tuin, steeds meer cateringbedrijven leveren ook arrangementen met hoogstaande menu’s bereid door een chef, op locatie.

Ook leuk is een high tea of high wine, waarbij je de jarige ook echt in het zonnetje kunt zetten. Of organiseer bijvoorbeeld een wijnproeverij, voor een gegarandeerd leuke middag of avond.

En eigenlijk maakt het nog niet zoveel uit wat je doet, het feit dat je de tijd neemt om iets te regelen, zal zeker worden gewaardeerd! Vooral als het iets is wat bij de jarige past.