Hybride werken: werken in vrijheid

De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat we minder aan ons kantoor verbonden zijn dan we jaren hebben gedacht. Sterker nog: het hybride werken is hipper dan ooit. In deze blog vertellen we jou dan ook alles over deze manier van werken. Lees je mee?

Als het hebben over hybride werken dan hebben we het over werken op verschillende locaties. Denk bijvoorbeeld een paar keer in de week op kantoor afgewisseld met je thuiskantoor of een gezellig koffiezaakje. Waar dit eerder vooral weggelegd was voor ZZP’ers, zien we nu dat deze nieuwe werkcultuur ook verder in het bedrijfsleven steeds meer houvast krijgt. Wat ons betreft een mooie ontwikkeling!

Voordelen van hybride werken

Flexibiliteit en locatieonafhankelijk werken; dat is hybride werken. Daarnaast zorgt het er ook voor dat mensen vaak productiever zijn. Zo werken ze een paar uur op een locatie in plaats van dat ze elke dag van 09:00 tot 17:00 ergens aanwezig moeten zijn. Meer vrijheid is absoluut iets wat je hierbij ervaart. Maar ook minder reistijd, minder files en daardoor ook minder uitstoot.

Ook komt er steeds meer bewustwording. Bijvoorbeeld dat altijd maar op dezelfde werkplek zijn ervoor kan zorgen dat je minder uitgedaagd wordt en meer een sleur gaat ervaren in je werk. Slimmer, socialer en afwisselender werken is de uitkomst van hybride werken.

Vergeet ook niet bij je thuis het beste koffiezetapparaat neer te zetten voor tijdens jouw werkuren. Je leest hier welke dat zijn!

Hoe pak je dit aan?

Als jij voelt dat je vaker op een andere plek wilt werken, dan is het goed om dit juist aan te pakken. Eerder was er natuurlijk het thuiswerkadvies en hoewel ineens 40 uur thuiswerken ook weer iets te veel van het goede was, is het goed om het gesprek weer aan te gaan met je leidinggevende. Leg uit dat je de afwisseling fijn vond, en dat je graag meer ruimte wilt in waar je jouw werk doet.

Uiteraard kun je niet al het werk vanuit huis doen. Denk bijvoorbeeld aan de zorg en het onderwijs. Maar ook binnen je werk kan het zijn dat bepaalde dingen moeilijker zijn. Tegenwoordig gebeuren veel vergaderingen gelukkig online, dat kun je dan vanuit huis doen. Zorg er daarnaast voor dat je materialen op orde zijn. Denk aan een ergonomische werkplek. Je laptop is geen ergonomisch apparaat, maar gelukkig kun je ‘m wel ergonomisch maken. Ook is het goed om na te denken over goede geluidsapparaat, zodat je ook goed verstaanbaar bent wanneer je een Zoom call hebt.

Stabiel internet

Zorg daarnaast ook altijd voor goed internet. Thuis kan je bijvoorbeeld kiezen voor glasvezel, maar als je in een koffiezaakje zit wil je ook niet altijd afhankelijk zijn van het internet daar. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er te veel mensen gebruikmaken van het internet waardoor het sloom wordt. Wat we je dan aanraden is om altijd een grote internetbundel te hebben op je telefoon. Zo kan je overal een hotspot aanmaken en hoef jij nooit bang te zijn dat je geen internet hebt. Uiteraard is het wel belangrijk dat je goed bereik hebt om hiervan gebruik te maken, maar vandaag de dag hebben we meer dan genoeg dekking in heel Nederland.

Nog meer hybride werken? Word digital nomad!