De vele voordelen van uitzendbureaus

Er zijn veel voordelen verbonden aan het inschakelen van uitzendbureaus, zowel voor bedrijven als voor werkzoekenden. In deze blog zetten wij deze voordelen voor beide partijen op een rijtje. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Voordelen voor werkzoekenden

Voor werkzoekenden kunnen uitzendbureaus toegang bieden tot banen die elders misschien niet worden geadverteerd. Ze kunnen ook helpen bij het opstellen van cv’s en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Staffing bureaus kunnen ook begeleiding bieden bij carrièreplanning en -ontwikkeling. Het komt vaak voor dat werkzoekenden niet helemaal weten welke kant zij op willen met hun carrière. Uitzendbureaus zijn gespecialiseerd in het uitzoeken van geschikte banen voor de juiste personen. Ze dienen als het ware als matchmakers.

Er zijn veel verschillende soorten uitzendbureaus, elk met hun eigen aandachtsgebied. Zo zijn er uitzendbureaus die zich richten op de IT-industrie, of op de gezondheidszorg. Er zijn ook generalistische uitzendbureaus die werken met een breed scala aan bedrijven in verschillende sectoren. Zit je een beetje vast wat betreft jouw carrièreperspectief? Schakel dan ook eens een uitzendbureau in, er is waarschijnlijk wel een bureau te vinden die je kan helpen.

Voordelen voor werkgevers

Voor bedrijven kunnen uitzendbureaus helpen tijd en geld te besparen op het aanwervingsproces. Ze kunnen ook zorgen voor een bredere pool van kandidaten om uit te kiezen. Staffing bureaus kunnen ook helpen bij het inwerken en opleiden van nieuwe werknemers. Zo kan je als bedrijf meer tijd en energie steken in jouw producten en diensten in plaats van dat je dit stopt in het werven van nieuwe collega’s.

Voordelen voor uitzendbureaus

Door de opkomst van uitzendbureaus hebben werkgevers hun wervingsactiviteiten niet meer in eigen hand. Er zijn een paar zaken die een uitzendbureau kan uitbesteden, zoals de backoffice. Als intermediair moet je jouw ogen op de bal houden: het werven, selecteren en plaatsen van uitstekende kandidaten. Je hebt zo meer tijd en ruimte om je uitzendbedrijf te ontwikkelen. Je backoffice uitbesteden is dus hartstikke handig! Iets om goed over na te denken, wanneer jouw bedrijf aan het groeien is. Easyworx zorgt ervoor dat jouw backoffice op rolletjes loopt. Met onze dienstverlening voorzien wij iedere intermediair van een backoffice oplossing op maat, passend bij hun wensen. Onze dienstverlening is uw succes, of u nu specialist bent in de bemiddeling van uitzendkrachten, gedetacheerden, ZZP-ers, of freelancers!

In het algemeen kunnen uitzendbureaus dus een waardevolle hulpbron zijn voor zowel bedrijven als werkzoekenden. Door gebruik te maken van de diensten die zij aanbieden, kunnen bedrijven hun aanwervingsproces verbeteren en de beste kandidaten voor hun openstaande vacatures vinden.

Personnel