Goed voorbereid op de feestdagen: dit zijn de kerstpakketten trends van 2023!

Het is nooit te vroeg om u voor te bereiden op de feestdagen. Zeker ook als het gaat om het kerstpakket dat dit jaar uitgedeeld gaat worden! Uw personeel vindt het nu eenmaal leuk om een mooi en origineel kerstpakket te ontvangen. Het is dan goed om te weten wat de trend op het gebied van kerstpakketten voor dit jaar zijn. We zetten een aantal trends voor dit jaar op een rijtje.
 

Duurzaamheid blijft populair

Een trend die we eigenlijk al heel wat jaartjes tegenkomen bij de Kerstgeschenken is duurzaamheid. Mensen, maar ook bedrijven, worden zich er steeds meer bewust van dat wat zij doen impact heeft op het klimaat en de maatschappij. U kunt eerlijk gezegd ook niet meer bij uw personeel aankomen met een pakket waar bijvoorbeeld veel in plastic verpakte producten inzitten. Het is daarom bijvoorbeeld goed om te bekijken wat er op het gebied van goede fairtrade-producten te krijgen is. En het is natuurlijk het mooiste als dat pakket straks helemaal 'zero waste' is. We zetten een aantal leuke, duurzame producten op een rijtje:
 

Rugtassen

Kies voor een kerstpakket dat niet in een doos, maar in een rugtas of ander soort tas wordt uitgedeeld. Die tas kan dan later ook weer opnieuw worden gebruikt.
 

Drinkflessen

Iedereen kan een goede drinkfles gebruiken. Deze flessen worden niet alleen op het werk gebruikt, maar bijvoorbeeld ook bij het sporten, tijdens een lange wandeling of bij een fietstocht. Het mooiste is dan als uw logo hier ook nog op staat.
 

Een koffiemok

Ook een koffiemok kan heel lang gebruikt worden. Met het logo van uw bedrijf, of een speciale boodschap hierop is het gelijk een leuke promotionele tool.
 

Een kerstpakket met digitale producten

Om nog even terug te komen op zero waste… er is natuurlijk niks dat zo weinig afval genereert als een digitaal product. Zo stopt u in een kerstpakket bijvoorbeeld een abonnement op Netflix, Spotify of Bookbeat. Dit zijn producten die een grote waarde hebben en waarvan u er op mag rekenen dat deze ook daadwerkelijk gebruikt gaan worden.
 

Een gepersonaliseerd kerstpakket

Mensen vinden het fijn om een cadeau te krijgen dat niet al te standaard is. Iedereen houdt er per slot van rekening van om een beetje persoonlijke aandacht te krijgen. Met een kerstpakket is dit ook mogelijk. Veel producten van kerstpakketten bieden de mogelijkheid om een pakket helemaal te laten personaliseren. Met het logo van uw bedrijf, of een persoonlijke boodschap hierop, zorgt u ervoor dat uw personeel het pakket extra waardeert.
 

Een kerstpakket met lokale producten

Wilt u nog eens extra laten zien dat u om de maatschappij geeft? Deel dan een kerstpakket uit waar lokale en streekproducten in zitten. U laat hiermee ook meteen zien dat er moeite aan is besteed om een leuk pakket te realiseren. Populaire lokale producten zijn bijvoorbeeld ambachtelijke etenswaren, decoraties die met de hand zijn gemaakt en producten die bij boerenbedrijven in de buurt vandaan komen. Dat is gelijk een stuk duurzamer, dankzij de kortere afstanden die producten af moeten leggen.

Personnel