Tips voor unieke kerstcadeaus!

Ben jij alweer helemaal warm gemaakt door de vrolijke kerstliedjes op de radio? Of ben jij in de kerstsferen gekomen door de gezellige verlichting op straat? Het is bijna weer zo ver, want Kerst nadert. De dag waarop families bij elkaar komen om gezamenlijk het jaar af te sluiten. Toch is het ook bijna weer het moment dat kerstcadeaus bedacht worden. Voor velen blijft het moeilijk om elk jaar weer iets unieks te bedenken. Daarom hebben wij inspiratie voor unieke kerstcadeaus op een rijtje gezet. Lees dus snel verder.

Herinneringen

Het allerleukst is om een uniek kerstcadeau zo persoonlijk mogelijk te maken. Heb jij dit jaar mooie herinneringen opgedaan samen met degene die je wilt verrassen met een kerstcadeau? Als deze herinneringen gekoesterd zijn in een mooie foto, kunt je ervoor kiezen om dit jaar een foto op doek te geven. Met een foto op doek kan een ruimte gelijk opgevrolijkt worden. Je kunt deze foto op doek bijvoorbeeld plaatsen in je woonkamer of in een kantoorruimte, waardoor de ontvanger vaak herinnerd wordt aan mooie momenten. Het is mogelijk om foto’s af te drukken op canvas in een maat naar wens. Maar je kunt ook foto’s afdrukken op plexiglas wat een strakke en exclusieve uitstraling geeft aan een ruimte. Door foto’s af te drukken op HD Metal wordt de kwaliteit van de foto haarscherp en beleef je de kleuren nog intenser. De kleuren van jullie favoriete foto komen hierdoor goed naar voren. Weet jij toevallig dat de ontvanger van jouw unieke kerstcadeau liever geen gaten in de muren boort? Dan kun hem of haar met een hexagon foto waarschijnlijk het aller gelukkigst maken. Hiermee kun je een fotomuur uitbreiden door foto’s te wisselen en het ophangsysteem makkelijk te verschuiven. 

Kerst

Voordat je het weet is de tijd van Kerst aangebroken. Weet jij waar de oorsprong van Kerst ligt? Vanaf de vierde eeuw is het feest geïntroduceerd. Destijds wilde Keizer Constantijn een feestdag introduceren waarop de geboorte van Jezus werd gevierd. Uiteindelijk werd de dag van 25 december hiervoor gekozen. De datum van deze dag is dus willekeurig uitgekozen, omdat de geboortedag van Christus officieel niet bekend is. In Rome werd Kerst destijds op 25 december gevierd, terwijl in Jerusalem gekozen werd voor 6 januari als datum. Kerst werd dus destijds op twee verschillende data gevierd. Tegenwoordig vieren we Kerstavond, eerste en tweede Kerstdag. De reden dat Tweede Kerstdag werd geïntroduceerd was omdat veel arbeiders niet vrij waren op Eerste Kerstdag. Werkgevers gaven daarom een dag na Kerst eten mee aan hun werknemers, zodat ze alsnog de mogelijkheid kregen om Kerst te vieren met familie. Destijds werd de data van Kerst dus willekeurig gekozen om de geboortedag van Jezus te vieren, maar tegenwoordig staat voor slechts twintig procent van de Nederlanders deze feestdag in teken van de geboorte van Jezus. Veertig procent van de Nederlanders viert Kerst voornamelijk als gelegenheid om met familie samen te eten. De kersttraditie verandert dus aanzienlijk door de jaren heen, maar toch wordt het nog door vele mensen nog steeds erg geliefd. Het is immers de feestdag van veel liefde en gezelligheid!