De leukste films op Netflix voor meiden – Romantische films & Chick flicks

Vrouwen houden over het algemeen niet zo van actiefilms. Chick flicks: wij willen romantische komedies, liefde, romantiek, de hele mikmak. Je wil kunnen wegdromen bij een romantische film, toch? Het zijn immers een volwassene versie van de sprookjes die je als klein meisje las. Goed nieuws voor alle Netflix lovers, de site staat vol met de beste films voor vrouwen (hier alle films op Netflix in Nederland. Hier een top 10 van de beste films om bij weg te zwijmelen voor meiden en vrouwen. Veel kijkplezier! (En pak je tissues er maar bij, want bij sommigen houd je het niet droog).

1.  The Best of Me

Voor deze film heb je zeker tissues nodig. Twee tieners worden op jonge leeftijd verliefd op elkaar en struggelen met hun grote verschillen, omdat Amanda uit een ‘beter’ milieu komt dan Dawson. Wanneer ze ouder worden en allebei totaal hun eigen kant op gaan, verliezen ze elkaar uit het oog. Wanneer een gemeenschappelijke vriend van toen zijn huis erft aan hun allebei, komen ze elkaar weer tegen. Hoewel hun levens nog steeds totaal verschillen, komen oude, pijnlijke maar ook liefdevolle herinneringen weer naar boven. De film ligt in hetzelfde straatje als Dear John en Safe Haven, dus als je houdt van verfilmingen van Nicholas Sparks past deze film perfect bij je.

2. Forrest Gump

Niet de eerste film waar je aan denkt voor films voor meiden, maar het is er echt eentje. Een ‘simpele’ man met laag IQ heeft een ontzettend goed hart. Zijn gehele jeugd brengt hij door met zijn goede vriendin Jenny, die op een gegeven moment terecht komt in een slechte sociale omgeving. Wanneer hij volwassen is is hij haar nog steeds niet vergeten. Een echte aanrader, want Forrest is een man die je direct in je hart sluit.

 3. Notting Hill

Een echte klassieker. Met de gouden combinatie van Hugh Grant en Julia Roberts kon deze productie sowieso al niet meer misgaan, maar nu het verhaal gaat over een filmster uit Amerika die verliefd wordt op een Londense boekenverkoper móet je deze film natuurlijk zien. Dat gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, want hun twee werelden liggen best ver uit elkaar, maar aan het eind blijkt liefde sterker dan wat dan ook. En je kunt in deze film natuurlijk ook even genieten van Hughs Britse accent. Mijn favoriete moment is wanneer Julia er in de film achter komt dat Hughs stopwoordje ‘whoopsie daisy’ is.

 4. Eat pray love

Nog een film met Julia Roberts, een van mijn favoriete actrices. Haar lach zou zelfs bij brompot Maarten van Rossum een glimlach op het gezicht toveren. Wanneer Liz, jarenlang -niet gelukkig- getrouwd, besluit om haar huwelijk te verlaten en haar leven een totaal nieuwe richting op te laten gaan, worstelt ze met zichzelf en haar eigen identiteit. Ze wil zichzelf opnieuw vinden, en gaat dat doen door een grote reis over de hele wereld te maken. Ze gaat langs Italië, om te genieten (van het lekkere eten), naar India, om te leren bidden, en naar Bali, om daar uiteindelijk onverwachts innerlijke rust en ware liefde te vinden.

 5. Step up

Goed nieuws voor de dansers onder ons: deze film is een perfecte mix tussen dans en romantiek. Danseres Nora helpt Tyler (Channing Tatum) om te dansen en iets van zijn leven te maken. Hij volgde namelijk geen studie en hing vooral op straat. Al snel blijkt dat een relatie puur op dansgebied moeilijk is, omdat ze veel voor elkaar voelen.   

6. P.S. I love you

Alles gaat goed in het leven van Holly Kennedy: ze heeft alles wat haar hartje begeert. Ze is mooi, slim en getrouwd met de liefde van haar leven. Gerry is gepassioneerd, grappig en spontaan. Wanneer Gerry ziek wordt en overlijdt, weet Holly niet wat ze met zichzelf aan moet en zit haar leven in een diep dal. Maar omdat niemand Holly beter ken(de) dat Gerry, had Gerry van tevoren al nagedacht hoe hij Holly na zijn dood het beste zou kunnen helpen. Daarom heeft hij een serie van brieven geschreven, die haar niet alleen helpen met rouwen, maar met haar hele leven.

 7. Bridget Jones’s diary

Als je deze film nog nooit gezien hebt, dan zou ik je laptop of telefoon nú uit je handen laten vallen en deze kijken. Bridget Jones is niet de perfecte vrouw, maar wel de echte. Ze is één van de meest identificeerbare karakters die er maar zijn in het leven: ongemakkelijkheden, onhandigheden, alles komt aan bod. Zo ook wanneer Bridget tijdens een hete date vergeten is dat ze haar vleeskleurige oma onderbroek nog aanheeft. De film combineert hilariteit met romantiek, want Bridget onmoet twee totaal verschillende mannen, die ze allebei wel interessant vindt. Hoe loopt dat af?

 8. Alles is liefde

Mijn favoriete Nederlandse film. Kijk hem vooral tijdens sinterklaas, want deze film speelt zich af in november/december en heeft een totaal sinterklaasthema (nog voor de zwartepietendiscussie, dus toen het feest nog echt gezellig was), en in de films volg je meerdere personen of stellen die allemaal hun eigen problematiek en drama hebben en kom je er tijdens de film achter dat deze mensen ook allemaal iets met elkaar te maken hebben.

9. Letters to Juliet

Dromerige Sophie gaat naar het romantische Verona, waar je het balkonnetje van Romeo en Juliet vindt. In dit portiekje kun je ook liefdesbrieven achterlaten voor een geliefde of, crush of flirt. Daar komt ze de ‘secretaressen van Juliet’ tegen, die antwoord geven op deze brieven. Wanneer ze een liefdesbrief vindt van 50 jaar geleden, wordt ze onderdeel van de secretaresses en helpt ze de schrijfster van deze brief om de ware liefde te vinden.

 10. The Notebook

The notebook staat helaas, soms wel en soms niet op Netflix, hij is wel sowieso te zien via Pathé Thuis. De film hoort er zeker wel thuis, want deze tranentrekker breekt je hart zoals geen enkel iemand kan. In deze film zie je échte romantiek. Zelden is er zo’n chemie als in deze film tussen Ryan Gosling en Rachel McAdams. Een arme, maar gepassioneerde jongen is straalverliefd op een meisje uit een rijk milieu. Haar ouders keuren het totaal niet goed en hun liefde is gedoemd te mislukken. Wanneer ze ouder zijn komen ze elkaar onverwachts weer tegen, en jij wil natuurlijk weten hoe dat afloopt. Kijken dus, deze films voor meiden!