Ontdekt de verborgen schatten van Canada

Diepblauwe meren, wijdse landschappen en pittoreske bergen. Ongerepte natuur waar je even helemaal stil van wordt, kleurrijke steden waar het bruist van de kunst en cultuur. Dat is Canada in een notendop. Een uitgestrekt land dat voor iedereen iets te bieden heeft, of je nu van serene stilte houdt of juist het bruisende hart van een stad wilt opzoeken.
 

Canada zit vol verrassingen

Een lange reis naar Canada geeft je de mogelijkheid het land in al haar gedaantes te leren kennen. Van gezellige steden tot ongerepte bossen en bergen: Canada heeft veel verborgen schatten. Om je letterlijk en figuurlijk op weg te helpen hebben we vijf absolute aanraders in Canada op een rijtje gezet.
 

Niagara Falls

Je kunt er bijna niet omheen: wie een lange reis naar Canada maakt moet de Niagara Falls gezien hebben. De meest bekende watervallen ter wereld vind je op de grens met de Verenigde Staten. Het zijn misschien niet de hoogste watervallen – deze eer valt te beurt aan de Angel Falls in Venezuela – maar met een doorsnede van zeshonderd meter is het een indrukwekkend schouwspel. De Niagara Falls bestaan uit drie watervallen, gescheiden door een stukje natuur midden in de rivier met de naam Goat-eiland. De Horseshoe Falls liggen grotendeels op Canadees grondgebied, de American Falls en Bridal Veil Falls liggen op Amerikaans grondgebied.
 

Warmwaterbronnen van Banff

De stad Banff ligt ten westen van Calgary. Aan het einde van de negentiende eeuw stuitten spoorwegmedewerkers op warmwaterbronnen in de grotten bij Banff. Dit werd het eerste nationale park van Canada. In de originele bronnen mag in verband met de veiligheid niet meer gezwommen worden, maar de Banff Upper Hot Springs zijn het hele jaar open voor publiek.
 

Whistler

Wil je een paar dagen op wintersport? Dan ga je naar Whistler. Deze stad ligt op ongeveer 120 kilometer noord-oosten van Vancouver en dankt de naam aan de marmotsoort die in het gebied woont. Het diertje maakt een fluitend geluid dat wat wegheeft van het geluid van een leeglopende ballon. Op rustige dagen hoor je het geluid tot in het centrum van de stad.

Is het geen seizoen voor wintersport, dan leent de omgeving van Whistler zich uitstekend voor wandelingen.
 

Fogo Island

Fogo Island vind je ten noorden van Newfoundland in het oosten van Canada. Hier vind je de authentieke eilandcultuur met kleurrijke huizen en authentieke rotskusten. Je spot er tot juni grote ijsschotsen en het hele jaar door hebben kunstenaars hun studio's geopend voor belangstellenden.
 

Old Quebec City

Dit is het historische district van Quebec. Het wordt omringd door verdedigingswerken uit de zeventiende eeuw en je vindt er een grote verscheidenheid aan historische bezienswaardigheden. Het wordt ook wel omschreven als 'Europese gezelligheid met een Noord-Amerikaanse allure', en soms wordt de omgeving zelfs een klassiek Disney-sprookje genoemd. Naast kunst en cultuur vind je hier ook gezellige restaurantjes en cafés.
 

Emerald Lake

Dit smaragdgroene zoetwatermeer vind je in het Yoho National Park in het hart van de Rocky Mountains. Hier kun je heerlijk wandelen en hiken en het is een plek bij uitstek om wilde dieren te spotten, vanaf land of vanaf het water in ene kano.

Ben jij helemaal toe aan een lange reis naar Canada? Ontdek dit uitgestrekte land alleen of tijdens een rondreis in Canada van drie weken met vrienden via LittleAmerica, en maak jouw vakantie tot een ontspannen en bruisend succes!

Personnel