Even tussenuit: Geniet van een fietstocht met je vriendinnen

Of je nou jong of oud bent, het is en blijft belangrijk om te bewegen. Je hoeft hierbij niet per se te denken aan een hele intensieve sport, maar simpelweg er even tussenuit gaan om te bewegen is ook al heel erg goed voor je lichaam en geest. Maar wat zijn leuke bezigheden waarbij je ook nog eens in beweging blijft? Je kunt ook er tussenuit en in beweging blijven met een iets mindere conditie, denk bijvoorbeeld aan een ritje met een elektrische fiets lage instap. Maar waarom is dit zo goed voor je gezondheid? Wij hebben alle tips hierover op een rijtje gezet.

Waarom?

Dat het belangrijk is om fit te blijven, dat weten we allemaal. Maar waarom precies? Je zou denken dat dit alles te maken heeft met je fysieke gezondheid. En het klopt, want door te sporten bouw je een betere conditie en meer spierkracht op. Bovendien vermindert het de kans op hart- en vaatziekten, obesitas, beroertes, etc. Desalniettemin is sporten ook goed voor je mentale gezondheid. Het heeft bijvoorbeeld een positief effect op stress en depressieve gevoelens. Door te sporten, denk je namelijk even aan iets anders. Voor veel mensen werkt bewegen als een uitlaatklep. 

Fietsen

Fietsen is niet alleen een heerlijke bezigheid met lekker weer, maar ook nog eens ontzettend gezond. Door te fietsen verklein je namelijk de kans op hart- en vaatziekten. Maar hoe zit dit precies? Als je fietst worden je bloedvaten flexibeler en sterker. Dit heeft een positief effect op je bloedstroom. Desalniettemin is fietsen ook goed voor je mentale gezondheid. Het geeft namelijk een ontspannen gevoel. De elektrische fiets is toch wel de uitvinding van de eeuw. Hierdoor kan je als fietsliefhebber lange ritten maken zonder heel erg uitgeput te raken. Bovendien kun je fietsen leuk combineren met sociale interactie. Maak bijvoorbeeld een fietstocht met je vriendinnen! De elektrische fiets is zowel onder jongeren als ouderen populairder aan het worden. Voor iedereen op leeftijd kan het moeilijker zijn om op- en af te stappen. Dankzij de elektrische fiets met lage instap is dit veel gemakkelijker geworden. Je staat namelijk gelijk met beide benen op de grond als je van de fiets afstapt. Dit maakt fietsen nog toegankelijker voor iedereen! Benieuwd naar de mooiste elektrische fiets met lage instap? Bekijk dan eens het aanbod van eltenerfahrradprofi.nl

Zwemmen

Met zwemmen verklein je ook de kans op hart- en vaatziekten. Door er een wekelijkse activiteit van te maken kun je met simpelweg baantjes trekken al veel gezondheidsrisico’s verkleinen. Je bloeddruk en cholesterol wordt bijvoorbeeld lager door te zwemmen. Heb jij wel eens last van gewrichtspijn? Dan is zwemmen de ideale activiteit voor jou! Er komt namelijk relatief weinig belasting op je gewrichten te staan, maar toch train je je spieren!

Wandelen

Ook wandelen is ontzettend gezond en een fijne manier om er even tussenuit te gaan. Net als zwemmen en fietsen vermindert het de kans op hart- en vaatziekten. Bovendien wordt het vermogen van de longen vergroot. Je kunt dit ook makkelijk combineren met sociale interactie. Zo maak je bewegen niet alleen gezond, maar ook simpelweg leuk!