Eetkamerstoelen van stof: 3 redenen waarom jij niet meer anders wilt

Een mooie woonkamer of eetkamer wordt afgemaakt door prachtige eetkamerstoelen. Bekend je eens in dat je op sommige dagen wel 2 of 3 keer plaatsneemt aan de eettafel. Daarom is het verstandig om te investeren in een goede tafel en mooie stoelen. Want: een mooie eethoek eet nét even wat lekkerder. In deze blog geven we jou 3 redenen waarom je voor stoffen eetkamerstoelen moet gaan. Lees je mee?

  1. Eetkamerstoelen van stof voelen prettiger aan

Doordat je kiest voor een eetkamerstoel van stof, in plaats van hout of leer, is het altijd een stuk warmer. Leer en hout hebben de eigenschappen om koud en onprettig aan te voelen. Ook op warme dagen kan het juist meer gaan plakken dan stof. Kies je voor stof? Impregneer dan ook de stof, zo blijft het ook op de warmste dagen schoon én krijg je minder snel vlekken. Dat noemen we een win-winsituatie.

  1. Veel keus op het gebied van stof

Er zijn heel veel verschillende soorten stoffen te vinden. Je kunt tenslotte elke soort stof op je stoelen laten monteren, maar je wil natuurlijk wel een stof die past bij jouw leefomstandigheden. Zo heb je fijngeweven stoffen. Deze stof is perfect voor als je huisdieren hebt. Haren blijven er namelijk makkelijker op liggen en met een stofzuiger is het er zo af! Een stof die wat grover is, is niet alleen tijdloos, maar het gaat ook veel langer mee. De kwaliteit is vaak steviger omdat de stof dikker is. Zoek je meer een landelijke uitstraling voor in je woonkamer? Kies dan voor stoelen van ribstof. Deze stof is ontzettend populair weer!

 

  1. Ben je erop uitgekeken? Laat je stoelen dan opnieuw bekleden

Eetkamerstoelen van stof zijn ook nog eens heel duurzaam. Vaak is namelijk de bekleding het eerste waardoor mensen denken aan nieuwe stoelen. Terwijl vaak het model, de poten, de zitting en de vering nog goed zijn. Zonde om dus volledig voor nieuwe te gaan. Er zijn veel bedrijven die jouw stoelen met alle liefde willen bekleden. Dit is overigens een echt ambacht! Dus de kans dat je stoelen nog mooier worden, is erg groot.