Dit zijn de vrouwelijke pokertalenten anno 2020

Poker associëren we vaak met mannen in pak. Ietwat mysterieus, met een sigaret of sigaar in hun mondhoek. Al glurend over hun kaarten te peinzen over hun volgende zet. Maar ook vrouwen kunnen er wat van. En stiekem zijn ze zelfs veel leuker om naar te kijken. Denk alleen al aan onze eigen Fatima Morero de Melo! Benieuwd naar de beste vrouwelijke pokeraars anno 2020? We zetten ze voor je op een rij!

5. Liv Boeree

De Britse Liv Boeree is met een totaal van 4 miljoen dollar aan prijzengeld een van de beste pokerspeelsters van Europa. En tegelijkertijd ook een van de jongsten. Vanwege haar illustere pokercarrière wordt ze ook wel de Iron Maiden genoemd. Ze brak door op het EPT Main Event in 2010, waar ze bijna 1,6 miljoen won met gokken. En dat is nog altijd de grootse smak geld die ze ooit binnen harkte. Hoewel ze ook meer dan prima presteerde tijdens de World Series of Poker Main Events in Las Vegas en Cannes. Daar won ze zo’n twaalf cashes en bemachtigde ze twee keer een plek in de top twintig.

4. Annette Obrestad

De Noorse Annette Obrestad doet ook goede zaken. Ze begon al jong met online gokken en trok als tiener de aandacht toen ze de eerste World Series of Poker van Europa won in 2007. Haar spel was hier goed voor zo’n 2 miljoen dollar. Sindsdien is alom bekend dat met deze pokerspeelster niet te sollen valt. Ze bereikte meerdere keren de top 100 op de grootste toernooien en won grote geldbedragen. Op bijvoorbeeld de 2010 Aussie Millions. En de Dublin- No Limit-Hold’em EPT.

3. Annie Duke

Annie Duke is de enige vrouw die ooit het NBC heeft gewonnen. Het National Head-Up Poker Championship. Ze laat zich recentelijk wat minder zien op de live toernooien, terwijl dat juist altijd haar kracht is geweest. Het laatste pokerevenement waarop ze live in actie kwam, was de World Series of Poker Tournament. Daar belandde ze op de achtste plaats en sleepte ze 25.000 dollar prijzengeld naar binnen. Eerder won ze op dit toernooi, in 2004, al eens 2 miljoen dollar. Haar grootste winst in één klap.

2. Kathy Liebert

Nog een Amerikaanse die tot de grootsten behoort is Kathy Liebert. Ze maakte haar debuut op de World Series of Poker in 1997 en won sindsdien een jaloersmakende hoeveelheid aan prijzenpotten. 2017 was een van haar beste jaren. Toen won ze maar liefst een miljoen dollar tijdens de $8.000 Limit Hold’em Party Poker. In totaal komt haar geschatte winst uit het pokeren al uit op bijna 6,5 miljoen dollar. En dat bedrag loopt alleen maar verder op want Liebert is nog altijd actief.

1. Vanessa Selbst

Hoewel de Amerikaanse pokerspeelster Vanessa Selbst in 2018 al met pensioen is, is ze nog steeds niet verdwenen uit de ranglijsten van meest succesvolle pokerspeelsters. Selbst voert de lijsten nog altijd aan met een totale winst van 11.851.382, die ze maakte tijdens de twaalf jaar dat ze speelde. Ze won verschillende wedstrijden in de Partouche Poker Tour, de North American Poker Tour en heeft drie titels van de World Series of Poker op haar naam geschreven: die van 2008, 2012 en 2014.