5 tips voor meer warmte en sfeer in de woonkamer

De woonkamer is waarschijnlijk de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Het is daarom wel zo fijn als het daar dan extra sfeervol is. Maar hoe creëer je nou een warme sfeer in je woonkamer? Wij geven 5 tips.

De juiste verlichting

Verlichting is een heel belangrijk element in je interieur. Verlichting kan er namelijk voor zorgen dat je woonkamer warm eruitziet of kil. Naast functionele verlichting, zoals spotjes, is het daarom goed om na te denken over sfeerverlichting. Een mooie warme hanglamp boven de tafel, een vloerlamp naast de bank en een gezellig lampje op een kastje. Kies vervolgens altijd voor lichtbronnen die warm licht geven.

Houtkachel

Haal de warmte letterlijk in huis met een houtkachel. Een houtkachel brengt niet alleen warmte, maar de dansende vlammen geven je huis ook meteen een aangename sfeer. De laatste tijd zijn er veel houtkachel aanbiedingen en zijn er zo veel verschillende soorten dat er voor iedereen wel wat bij zit.

Het juiste kleurenpalet

Kleuren kunnen ontzettend veel doen voor een ruimte. De grootste verandering in je woonkamer krijg je met een verfpot. Wees niet bang om kleur aan te brengen in je woonkamer. Om een warme sfeer te krijgen, kun je kiezen voor verschillende soorten bruintinten.

Zachte ronde vormen

Misschien is dit niet het eerste waar je aan denkt als je je huis gaat inrichten. Maar ronde vormen kunnen erg bijdragen aan een gezellige sfeer. Een woonkamer waarin bijna alle items rechthoekig zijn, oogt gauw te geordend of te strak en dus niet gezellig. Ronde vormen maken je woonkamer juist zachter en dus gezelliger. Ga bijvoorbeeld voor een ronde eettafel, een ronde poef, een rond bijzettafeltje of een rond vloerkleed.

Accessoires

Niet alles in je interieur hoeft weggestopt te worden in een dichte kast. Persoonlijke items en mooie accessoires kunnen je woonkamer echt extra sfeer geven. Wees wel kritisch over de spullen die je wilt houden, niet alles in huis heb je nodig. Maar fotolijstjes met foto’s van vakanties, souvenirs van bijzondere reizen of kunstwerken met een verhaal. Deze spullen mogen gezien worden. Vul het verder aan met mooie vazen, sfeervolle kandelaars en andere decoratieve objecten. Dit zal wonderen doen voor de sfeer in huis.