Een motorroute dicht bij huis, de mooiste motorroutes van de Benelux

Ga jij het liefst niet te ver op vakantie? De Benelux biedt routes bij uitstek. Jij hoeft dus niet verder te zoeken. In deze blog vind je 4 prachtige motorroutes in de Benelux. 

Wil jij liever een mooie motorroute rijden wat dichter bij huis? Ga dan op reis met je motor door de Benelux. Van Noord-Groningen tot het zuiden van Luxemburg. Maar ook de kustlijn in België heeft enorm veel te bieden. In dit artikel vertellen we je welke routes in de Benelux jij zou moeten maken. Maar ook een lange motorroute voor de echte liefhebber.

Rondom de Benelux

Ben jij opzoek naar de pareltjes van van Europa. Waarom zou je er dan niet een vakantie van maken. Rij dagelijks tussen de 200 en 300 kilometer en ga er een mooie midweek op uit met de motor. Zo rij je tijdens het rondje Benelux van Amsterdam langs Rotterdam via Zeeland naar Brugge. Vervolgens door het Vlaamse landschap door de Ardennen de mooiste motorroutes in Luxemburg. Op de weg terug rij je door Limburg en weer naar Amsterdam. Dit alles doen we natuurlijk wel veilig, denk dus aan je helm, motorlaarzen en een goed en stevig motorpak. Want met al die kilometers zit een ongeluk in een klein hoekje.

Top 3 korte motorroutes in de Benelux

WIl jij liever een kortere route rijden, maar wel dichtbij huis blijven? Ook in Nederland, België en Luxemburg zijn er losse routes te vinden. Dit zijn allemaal korte routes tussen de 200 en 400 kilometer. Genoeg dus voor één of twee dagen onderweg.

Van het Biesbosch naar het zuiden

Wil jij lekker in Nederland blijven? Stap op de motor en rij richting het noorden. In het noorden heb je mooie afstanden tussen de velden door. Maar ook is er genoeg unieke natuur te vinden. Zo heb je de Biesboschen, dit is een natuurgebied met een prachtige rivieren en meren. Bezoek ook even Giethoorn als je er toch langs komt. Vanaf hier kan een unieke tocht maken richting Friesland via de kust naar Groningen. Dit platteland komt je niet tegen in het zuiden van Nederland. Oer-hollands.

Dwars door de Ardennen

In Nederland hebben wij natuurlijk maar weinig heuvels. Waarom zou je daarom niet op bezoek gaan in de Ardennen. Hier heb je prachtige motorroutes. Je waant je soms aan het einde van de wereld. Waar wij in Nederland over de koppen kunnen lopen is dat in België wel anders. Vooral buiten de grote steden om heb je enorm veel natuur en weidse uitzichten zonder huizen en fabrieken. Een prachtig gebied dus om eens naar op reis te gaan.

Parrels van Luxemburg

In het noorden van Luxemburg kan jij als motorrijder je ogen uitkijken. Zo kom je in gebieden waar je nog nooit bent geweest. Niet voor niets dat hier jaarlijks honderduizenden motorrijders hun tocht richting het zuiden beginnen. Vaals is de place to be om even tot rust te komen tussen de kastelen en de rivieren.

De afgelopen tijd was de motor weer enorm populair. Lees dit artikel over de populariteit van de motor.